Re: Exekuce poprvé
Přednostní pohledávky jsou dané zákonem. Je to např. výživné, dluh na SP, ZP a FÚ atd. Pro výpočet by vám měla dodat rozsudek a nabytí právní moci, pokud se jedná o výživné, pokud ne, tak usnesení soudu a oznámení o nabytí právní moci. Výši sražených částek by měla mít uvedenu v zápočtovém listě z předchozího zaměstnání.
Aha, tak pokud je to první zaměstnání, tak by měla doložit to, co sama zaplatila, např. výpisem z účtu nebo útržkem od složenky, abyste si mohla spočítat, kolik ještě srazit.
Ještě k těm papírům - pokud dostal pohledávku od soudu k vymáhání exekutor, měla by od něj přinést oznámení o exekuci a nabytí právní moci.
Přednostní ex. vymezuje občanský soudní řád (např. zde na liště).
Co se týče uhrazených exekucí, případně neznámých účtů, napište soudům, exekutorům,pojišťovnám (prostě tomu, komu byste měla zasílat), že k vám tato paní nastoupila, aby vám zaslali vše potřebné. Bez jejich dopisů ex. pouze deponujte a nikam neposílejte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
8. 12. 2008 12:20
Dobrý den, počítám poprvé exekuce a prosím o radu:
Zaměstnankyně má 4 exekuce a nejspíš mi nedodala všechny podklady (např. u jedné exekuce mám platební rozkaz, ale nikde není uvedeno č. účtu, var. symbol. Potom tu mám jednu exekuci z roku 2006, ale žádné údaje, zda již bylo něco uhrazeno.)Co vše mi pro výpočet musí dodat? A jak jak poznám, která je přednostní a nepřednostní? Za odpověď předem děkuji.