Cestovní příkaz - jednatel společnosti

• (neregistrovaný)

8. 12. 2008 13:29

Prosím o radu, jsem jednatelem společnosti i zaměstnancem, pričemž si na základě projetých cest svým soukormým vozidlem vyplácím cestovní příkazy. Avšak nyní jsem zaměstnanecký poměr ukončil, je tedy možné si dále cestovní příkazy si vyplácet pouze na základě pozice jednatele společnosti (cesty jsou v rámci dosahování zisku společnosti, ale nechci být již zaměstnancem)? Případně uzavřít dohodu o prov. práce a v souvislosti s ní si cesťák vždy vyplatit? Děkuij.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 12. 2008 13:49

jana h. (neregistrovaný)

Re: cestovní příkaz - jednatel společnos
      Myslím, že postačí, když do smlouvy, kterou máte uzavřenou s s.r.o. jako jednatel, doplníte , že vám firma bude vyplácet cestovní náhrady dle zákoníku práce, doplnila bych i místo pravidelného pracoviště, pokud tam není už uvedeno. Pak budete mít stejné nároky jako zaměstnanec.
      Když se rozhodnete pro dohodu o provedení práce( dle mě zbytečné) stejně to tam taky musíte výslovně uvést, že máte nárok na cestovní náhrady a taky uvést pravidelné pracoviště (což není za normálních okolností nutné uvádět) Ze zákona totiž u dohod neplyne nárok na cest.náhrady automaticky.

Prosím o radu, jsem jednatelem společnosti i
      >zaměstnancem, pričemž si na základě projetých cest svým
      >soukormým vozidlem vyplácím cestovní příkazy. Avšak nyní jsem
      >zaměstnanecký poměr ukončil, je tedy možné si dále
      >cestovní příkazy si vyplácet pouze na základě pozice
      >jednatele společnosti (cesty jsou v rámci dosahování zisku
      >společnosti, ale nechci být již zaměstnancem)?
      >Případně uzavřít dohodu o prov. práce a v souvislosti s ní si
      >cesťák vždy vyplatit? Děkuij.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).