Re: cestovní příkaz - jednatel společnos
Myslím, že postačí, když do smlouvy, kterou máte uzavřenou s s.r.o. jako jednatel, doplníte , že vám firma bude vyplácet cestovní náhrady dle zákoníku práce, doplnila bych i místo pravidelného pracoviště, pokud tam není už uvedeno. Pak budete mít stejné nároky jako zaměstnanec.
Když se rozhodnete pro dohodu o provedení práce( dle mě zbytečné) stejně to tam taky musíte výslovně uvést, že máte nárok na cestovní náhrady a taky uvést pravidelné pracoviště (což není za normálních okolností nutné uvádět) Ze zákona totiž u dohod neplyne nárok na cest.náhrady automaticky.
Prosím o radu, jsem jednatelem společnosti i
>zaměstnancem, pričemž si na základě projetých cest svým
>soukormým vozidlem vyplácím cestovní příkazy. Avšak nyní jsem
>zaměstnanecký poměr ukončil, je tedy možné si dále
>cestovní příkazy si vyplácet pouze na základě pozice
>jednatele společnosti (cesty jsou v rámci dosahování zisku
>společnosti, ale nechci být již zaměstnancem)?
>Případně uzavřít dohodu o prov. práce a v souvislosti s ní si
>cesťák vždy vyplatit? Děkuij.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
8. 12. 2008 13:29
Prosím o radu, jsem jednatelem společnosti i zaměstnancem, pričemž si na základě projetých cest svým soukormým vozidlem vyplácím cestovní příkazy. Avšak nyní jsem zaměstnanecký poměr ukončil, je tedy možné si dále cestovní příkazy si vyplácet pouze na základě pozice jednatele společnosti (cesty jsou v rámci dosahování zisku společnosti, ale nechci být již zaměstnancem)? Případně uzavřít dohodu o prov. práce a v souvislosti s ní si cesťák vždy vyplatit? Děkuij.