Re: dotace pivovaru
My jsme dotaci dostali také,ale žádné DPH u dotace není,tomu moc nerozumím,a kolik jste dostal DPH? takže jste dostali např. 100 000,- a k tomu 19%DPH? To slyším poprvé.a dostali jste ji na nějaké období,takže jste ji do daní dávat neměl celou,ale pouze po částech,podle období řeba čtvrtletně,jestli jste splnil ten daný limit nebo výtoč,ta smlouva byla třeba na pět let,částku jste měl rozdělit na celou dobu
Re: dotace pivovaru
ale to snad ne, v DE nedanit při příjmu peněz ale časově rozlišovat? to snad jedině u leasingu:-)))
pivovary dávají buď bonusy nebo tzv. dotace - ale tyto smlouvy jsou formulovány jako platba za reklamu. pak tam DPH samozřejmě je. můžete napsat, na co přesně jste dostali "dotaci" od pivovaru?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 12. 2008 14:42
Začátkem roku jsem obdržel dotaci pivovaru. Celou jsem ji zdanil a odvedl DPH. Teď došlo k k předčasnému ukončení smlouvy a zároveň k uzavření smlouvy nové (na vyšší částku). Pivovar požaduje vrátit z první smlouvy určitou částku. Až potud všechno v pořádku.
Dostal jsem od nich však fakturu na částku, kterou chtějí vrátit, na faktuře není uvedeno DPH ani že se jedná o daňový doklad, není tam datum zdanitelného plnění. Než tam budu volat, chtěl jsem se s Vámi poradit. Máte s tím někdo zkušenosti? Je to v pořádku? Nějak to nechápu.
Přeji hezký den