Re: Pohoda-měsíční účetní odpisy
Měsíční odpisy - viz Globální nastavení/Majetek/Odpisy majetku
Účetní odpisy - viz Majetek/Odpisové plány - zvolíte účetní odpisový plán dle libosti - navíc můžete individuálně upravovat přímo v majetku (Majetek/Dlouhodobý majetek/Účetní odpisy)
Doporučuji nápovědu (Nápověda/Témata nápovědy/Vyhledávat/zadat nějaký výraz)- je tam spousta příkladů a vysvětlení - prakticky použitelných.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Vláda bude i v květnu zasahovat do cen paliv. Mění se výpočet
Odhlášené zaměstnance už znovu najdete. ČSSZ opravila chybu
Daňové přiznání v ohrožení? Podání vám může zkomplikovat přetížený systém
Zaměstnavatel vás pozdě přihlásil k pojištění. Jaké nastanou komplikace?
Systém hlášení úspěšně pokračuje, tvrdí stát. Zaměstnavatelé se mezitím „hroutí“
Dobírka jako smažák české e-commerce. Bude mít fanoušky, ale hospodu vám nezachrání
8. 12. 2008 20:43
Dobrý večer, seznamuji se s s POHODU - PU.
Mám si vybrat pro novou s.r.o. program a tápu zatím s majetkem. Prosím, lze zde v majetku nastavit, aby se účtovaly účetní odpisy měsíční a aby byly odlišné - př. počítač daňově 3 roky, účetně 24 měsíců. Prosím poraďte, jak to mám v Pohodě udělat správně a hlavně nastavit.
Zatím jsem viděla v majetku jen daňové odpisy, které se zaúčtují do úč. deníku jako roční s datem 31.12.
Nevím, jestli je to v pořádku a je to z účetního hlediska "tolerovatelné".
V ostatních programech, co jsem pracovala se vždy počítaly odpisy účetní měsíčně.
Prosím uživatele Pohody, jak vedete v účetnictví odpisy.