Re: Třísměnný provoz
Nemůžete mít v kolektivní smlouvě, že při třísměnném provozu pracují 40 hodin. To by bylo v rozporu se zákoníkem práce. Tak jak píše bbb - upravit úvazek, protože 37,5 hod. je ze zákona.
Re: Třísměnný provoz
Myslím, že právě proto, že ten úvazek se mění ze zákona, nedělá se žádný dodatek k pracovní smlouvě. Oni mají smluvený 40 h úvazek, tedy plný úvazek, který platí pro nesměnný provoz. Když jsou pak zařazení do směnného provozu, automaticky pro ně platí plný úvazek, daný zákonem, v tomto případě 37,5 h. Když někdo z nich zase bude zařazen do nesměnného provozu, zase začne pracovat 40 h týdně. A teď k té mzdě - jestliže měli při nesměnném provoze např. 80 Kč/h, tak teď je potřeba tu hodinovku přepočítat tak, aby celkem neměli méně. Mně to vychází na 85,33 Kč/h.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatel vás pozdě přihlásil k pojištění. Jaké nastanou komplikace?
Systém hlášení úspěšně pokračuje, tvrdí stát. Zaměstnavatelé se mezitím „hroutí“
Dobírka jako smažák české e-commerce. Bude mít fanoušky, ale hospodu vám nezachrání
Navazující zaměstnání pro účely JMHZ
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
9. 12. 2008 9:41
Dobré dopoledne,
prosím poraďte. Máme zaměstnance, kteří mají uvedeno v pracovní smlouvě, že týdenní úvazek je 40 Hod, jsou ale zařazeni do třísměnného provozu, tudíž dle ZP mohu odpracovat max 37,5 hodiny.
Musím jim ty 2,5 hodiny do těch 40 hod doplácet? Nebo jim zaplatim jen 37,5 hod? Zaměstnavatel tvrdí, že je nesmím v souladu s pracovní smlouvou šidit a 2,5 hodiny jim mám platit, ale mě se to moc nezdá.
Kde bych toto našla upravené..
Děkuji