Re: Dovolená na hodiny - co s tím, probo
No záleží na Vás.. teoreticky když si zamestnanec vezme dovolenou hodinu tak mu skutecne jen jedna hodina ubyde.. vyjadroval bych to vsak ve dnech (minutami bych se nezabival a zaokrouhloval ve prospech zamestnavatele)
>Prosím o radu:
>Účetní, co tady byla přede mnou, uznávala dovolenou na
>hodiny, takže mají teď někteří zaměstnanci zůstatek
>třeba 9 dní a 7,08 hodiny. Co s tím?
>Děkuji za každou radu.
Záleží na tom, kolik máte zaměstnanců, jak pracné by bylo přepočítat letošní rok. Vzhledem k tomu, že už je prosinec, možná by bylo nejjednodušším řešením převody do nového roku zaokrouhlit na půldny a prostě od nového roku už jet normálně.
Zaměstnanců máme 20 - 33, podle sezony. Asi to tedy zaokrouhlím od 1.1.2009 na ty půldny. Děkuji za radu, už jsem se děsila, že to budu muset nějak složitě opravovat.
Samozřejmě vám za chvíli nějaká poctivka napíše, že to musíte všechno přepočítat a opravit. Ovšem já si nemyslím, že by zrovna tohle nějaká kontrola odhalila. Pokud si někdo nebude konkrétně stěžovat, což asi nehrozí, protože takovéhle zhovadilosti se zřejmě děly v zájmu zaměstnance.
To víte, že děly. Zaměstnanec si zřejmě potřeboval někam odskočit, např. k doktorovi, tak mu tam napsali dovolenou na dvě hodiny. Tady totiž žádné placené volno kvůli lékaři, který už po pracovní době neordinuje, nefungovalo.
Zpanikařila jsem, protože jsem se tady v diskuzi dočetla, že se dovolená ze zákona na hodiny drobit nesmí. Asi by se to tedy nemělo, když je to v zákoně, ale co s tím teď už nadělám, že. Opravím to podle vás, díky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 12. 2008 13:33
Prosím o radu:
Účetní, co tady byla přede mnou, uznávala dovolenou na hodiny, takže mají teď někteří zaměstnanci zůstatek třeba 9 dní a 7,08 hodiny. Co s tím?
Děkuji za každou radu.