Re: Kontrola sociálka
z mých zkušenností je kontrola na OSSZ naprostá formalita a není se čeho obávat. Vždy jsem si vystačila se mzdovými listy všech zaměstnanců , můj program dále má sestavu karta zaměstnance, kde je veškerá jeho nepřítomnost (určitě něco takového máte i vy, bývá to i součástí mzdového listu), je třeba sebou pro jistotu mít i pracovní smlouvy, dále evidenční listy důch.pojištění.
>co patří do dokumentů,které mám předložit
>1/další účet. záznamy o údajích potřebných pro
>stanovení a odvod pojistného
>2/podklady rozhodné pro určení výše vyměř.základů pro
>stanovení poj.
>3/podkladovou evidenci pro účely nem.a důch.poj.
>4/záznam o evidenci prac.doby(nemám program co vyjede
>tuto sestavu) Děkuji všem
u mě kontrolorky žádnou docházku vidět nechtěli a to sem to na ně měla pečlivě všechno připravené. Ani žádné z vámi výše uvedených požadavků je nezajímal, ani výpisy z BÚ o placení pojistného. Zaměřovaly se čistě na mzdové listy, důchodce a papíry které máme mít o nich založené (prac. smlouvy na dobu určitou!), dále pak na ELDP, přihlášky a odhlášky zaměstnanců v kontrolovaném období a hlavně a nejdýl se zaměřovaly na nemocenské dávky, jelikož jsme VO tak přepočítávaly všechy námi vyplacené dávky a kontrolovaly založení a evidenci neschopenek. Měla jsem z toho vítr ale proběhlo to vše v klidu, ještě jsme se s kontrolorkou dost pobavili
Asi budu mít takovou neobvyklou otázku.
Ale kde je nejlépe uchovávat ELDP?
Přímo ve složce zaměstnance nebo u OSSZ za daný rok?
Kontrolu jsem ještě neměla, ale v nejbližších době ji čekám, tak ať to máme vše přehledné a nachystané.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 12. 2008 14:32
co patří do dokumentů,které mám předložit
1/další účet. záznamy o údajích potřebných pro stanovení a odvod pojistného
2/podklady rozhodné pro určení výše vyměř.základů pro stanovení poj.
3/podkladovou evidenci pro účely nem.a důch.poj.
4/záznam o evidenci prac.doby(nemám program co vyjede tuto sestavu) Děkuji všem