Re: dohadné položky
jde o fakturaci administrativních služeb, ale částka se každý měsíc liší podle výši telefonů. měsíčně fakturuji zpětně za předchozí měsíc, myslím si tedy, že fakturace, která by měla proběhnout v lednu za měsíc prosinec by měla jít do dohadných položek, ale nejsem si jista, zda mám zaúčtovat i s dph. děkuji
já bych počkala až budu vědět výši telefonů - předpokládám , že do dph za 12/08 to budete vědět a pak bych vydala ještě v účtu roku 2008 fa a hned k 25.1.09 odvedla dph, do dohadů se účtuje bez dph, protože v tom okamžiku ještě jeho výše není známa.
>o co prosím konkrétně jde ?? o dph účtujete v
>>momentě
>>zdanitelného plnění
>>
>>dobrý den, prosím pokud budu ke konci roku účtovat
>>>dohadnou položku na 388/602, účtování je také s DPH,
>>>tak
>>>jako když fakturuji v průběhu roku? děkuji
>
>jde o fakturaci administrativních služeb, ale částka
>se každý měsíc liší podle výši telefonů. měsíčně
>fakturuji zpětně za předchozí měsíc, myslím si tedy, že
>fakturace, která by měla proběhnout v lednu za měsíc
>prosinec by měla jít do dohadných položek, ale nejsem si
>jista, zda mám zaúčtovat i s dph. děkuji
V průběhu roku na 602 účtujete přece základ daně. Tedy i dohadná položka se týká pouze základu daně. DPH odvádíte na základě DUZP a týká se rozvahových účtů.
Pokud nebudete vědět přesnou částku, použijete správně 388/602. Pokud ve chvíli účtování už přesnou částku znát budete, můžete zaúčtovat 385/602.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 12. 2008 14:42
dobrý den, prosím pokud budu ke konci roku účtovat dohadnou položku na 388/602, účtování je také s DPH, tak jako když fakturuji v průběhu roku? děkuji