Re: inkasování za reklamu na netu
Přiznat byste to měl. Jelikož jde o opakovanou (trvalou) činnost, nejde o nějakou jednorázovou brigádu, tak byste si měl dle mého názoru ten živn. list opravdu pořídit. Ale daní a pojistného se nebojte, jako student máte možnost využít různé úlevy, takže odhaduji, že nakonec stejně nebudete platit nic nebo skoro nic. Najděte si ve svém okolí nějakou šikovnou a spolehlivou účetní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 12. 2008 19:57
Dobrý den, jsem STUDENT, mám webové stránky a letos dostanu z reklam Google asi 12000Kč. Peníze jdou z jiné země a ani nemám žádnou smlouvu. Musím to jít přiznat na fin.úřad? a zaplatit daň?
Ještě by u mě na webu chtěla inzerovat Česká firma a já bych potřeboval poradit jakou smlouvu mám s nimi sepsat aby jsem si nemusel zakládat nějakou živnost nebo jít odevzdávat daň. Jedná se o měsíční částku třeba kolem 1500,- Kč
Další možnost nás napadla, že můj otec se stará o invalidu a stát za něho platí to nejmenší sociální a zdravotní pojištění. Kdyby si udělal volnou živnost a reklamy vzal na sebe, bude si potom muset platit to pojištění sám i když se stále bude starat o toho invalidu.
Díky moc za rady, nerad bych z toho měl průšvih.