Re: Přefakturace služeb
Nemám k dispozici podrobný výpis, prostě jenom dohohda, že má limit 1.000 Kč. Ale také bych mohla 518,343/321 náklad, 315,343/321 to co "přebývá nad 1.000Kč" a pak mu to přeúčtovat 311/315,343.
Co se mi ale nezdá, že si to DPH počítám sama. Na přijaté faktuře mám rekapitulaci DPH za číslo, já si ji "jakoby v tu chvíly rozdělím k nákladu a k pohledávce" A stejnou částku uplatním i na výstupu pohledávky 311/343,315. Nula od nuly. Taky to takto děláte? Zaráží mě jenom to DPH, do ted jsem ho nemusela řešit
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 12. 2008 9:15
Dobrý den, potřebuji se poradit. Část poplatků z faktury přefakturovoávám na zaměstnance - mají limit na mobil. Přijde mi celá faktura za číslo a já dle limitu dávám část do nákladů a část přefakturovávám. Stali jsme se plátci, prosím o radu. Přijde mi celá faktura od O2 na 10.190 Kč včetně, Dph na vstupu dle faktury. Tu část kterou přefakturovávám dám Dph na výstupu - jako u klasické vystavené faktury? Třeba provolal nad limit 1500 Kč bez Dph, tak odvedu z toho 19%? Děkuji předem