Re: výpočet nemocenské
ano za posledních 12 měsíců - pokud trval jeden pracovní poměr, vždy zpětpě - např. nemoc od 10/2008 - vyměřovací základ je 10/2007 až 9/2008 -a vydělit to počtem pracovních dnů od kterých odečtete případnou nemoc
vypocet nemocenske je pomerne tezke vysvetlovat pomoci diskuzniho fora.. zkuste se zeptat zkušenějších kolegu v praci.. nebo se obratte na CSSZ.. plati dane tak by vam statni zaměstnanci meli poradit.. myslim ze si muzete na SSz vyzadat i presny vypocet te vasi nemocenske.. a kouknout jak k tomu dosli.. ale na SSZ uz dnes nic nepocitaji rucne.. takze to ze by udelali chybu je malo pravdepodobne... prochazi to rukama 3 lidem
Mě se průměr pro nemoc objeví na pásce v měsíci kde onemocním (jinak tam mám nulu). Jestliže jste onemocněla v listopadu 08 - vezměte si výplatní pásky za listopad 07-říjen08 (prostě za 12 měsíců před nemocí), sečtěte si hrubou mzdu a vydělte počtem kalendářních dnů v tomto období. Dostanete neredukovaný DVZ. Musíte zredukovat: 0-550Kč 90%, 551-790 60%. To co Vám vyjde je Váš redukovaný DVZ pro výpočet nemocenské - za první 3 dny, 25%, 4-30. den 60%, 31-60. den 66%, od 61. dne 72%
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 12. 2008 12:11
dobrý den,
dnes jsem dostala peníze za neschopenku od OSSZ a zdá se mě to nějak málo. Chtěla bych si to sama zkusit spočítat,ale neznám postup. Poradí mě někdo. Děkuji Renata