Re: Daň z prodeje soukromého vozidla
Nejste podnikatel ?
Jakou daň budete plati nevím, ale pokud jste prodal do roka od pořízení musíte podat přiznání. Dań zaplatíte dle §10/1/b z rozdílu mezi nákupní a prodejní cenou vozu§10/5.Uvedené paragrafy jsou ze zákona o dani z příjmu, najdete zde na liště.
Re: Daň z prodeje soukromého vozidla
Pokud jste prodejem automobilu nezískal příjem, pak nebudete platit daň z příjmů. Měl byste podat přiznání k dani.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatel vás pozdě přihlásil k pojištění. Jaké nastanou komplikace?
Systém hlášení úspěšně pokračuje, tvrdí stát. Zaměstnavatelé se mezitím „hroutí“
Dobírka jako smažák české e-commerce. Bude mít fanoušky, ale hospodu vám nezachrání
Navazující zaměstnání pro účely JMHZ
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
11. 12. 2008 12:23
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, tento rok 2008 v měsíci červen jsem si koupil nové vozidlo u autorizovaného dealera. Nyní se mi zalíbilo jiné vozidlo které je levnější, ale zajímalo by mne jestli budu muset zaplatit daň z příjmu za prodané vozidlo. Prosím poraďte jestli je daň omezená nějakou výší příjmu za prodané vozidlo. Nejsem právnická osoba, ale fyzická. A ještě jedna věc, tento rok 2008 jsem již jedno starší vozidlo prodal. :) (nejsem handlíř, pouze je to o výhodné koupi vozidla)
Děkuji a jsem s pozdravem, Veselý