Re: DUZP u přefakturace po 1.1.2009
což bude dělat občas potíže-tento rok u přefakturace paltilo DUZP dnem zjištění částky, to od 1.1.2009 neplatí. Takže když dostanete pozdě daň.doklad a z tohoto dokladu to budete rozpočítávat-přefakturovávat, tak budete pozdě odvádět DPH/protože DUZP je to původní datum uskutečnění služby na tom původním dokladu/. Na školení jdeme v lednu, snad to do té doby budou mít rozřešené, jak to máme dělat, když dostaneme původní doklad se zpožděním......
Re: DUZP u přefakturace po 1.1.2009
já hlavně také, přesně vidím, problém v tom, že to nestačíme do 15 dnů vyfakturovat od DUZP, tak jak to stanoví zákon, takže jsem na to docelá zvědavá, to se budou pořád dělat dodatečný daŇový přiznání a s tím samozřejmě penále. no paráda.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
11. 12. 2008 12:31
Dobrý den,
prosím, nevíte, jak to bude s přefakturací služeb (např.doprava) od 1.1.2009, jaké bude datum DUZP? Bude stále platit DUZP dnem zjištění částky nebo do bude jinak? nový zákon o DPH jsem již četla, nějak již tam chybí odstavce, kde to bylo jasně zakotveno. všude se řeší pouze služby spojené s nájmem, ale ostatní ne, tak si nejsem jista, jak to má být. Děkuji za odpověď