Re: zaúčtování opravy vozu
Ano, peníze vám nepřijdou, ale dostanete od pojišťovny papír na ukončení té pojistné události. Tam bude napsáno, že těch 85644,- poslali na účet XY, což bude účet toho servisu. Na základě tohoto vyjádření zaúčtujete interním dokladem Kč 85644,- 378/648. Zároveň uděláte na tomto interním dokladu i zápočet 321/378 a tím si zbývající část na faktuře uhradíte.
Re: zaúčtování opravy vozu
Dobrý den,
mám stejný problém, ale v jednoduchém účetnictví. Přišla mi od servisu faktura na 7822 bez DPH 1564 je DPH které jsem uhradila hotově a celková částka faktury i s DPH je 9386 Kč. V jednoduchém účetnictví mi to nabízí závazky - nákup v tuzemsku,zál.fa zahrnovana a nezahrnovana do ZD a jiný závazek, v nákupu v tuzemsku mi to potom nabídne zaúčtovat na material,zbozi,majetek nebo režii.vubec nevim jak tady to resit a jak se toho potom zbavit aby mi to tam nezustalo jako neuhrazene kdyz prijde ta vyuctovaci faktura od pojistovny. Moc děkuji za odpověď
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
11. 12. 2008 15:59
auto mám v majetku firmy, dáno po havárii do servisu, viina na protistraně. jsem plátce DPH a vedu podvojné, ale jsem začátečník, tak se bojím.
můžete mi poradit na jaké účty zaúčtovat :
fak. ze servisu, je vystavená na ZD 85644,-Kč dan 16272,- Kč celkem 109616,-. já mám servisu uhradit jen DPH, ostatní si vyřídí s pojištovnou.
Nejsem moc zkušená a bojím se, abych neudělala nějakou botu. Děkuji . Marie