Re: Peněžitá pomoc v mateřství
Není to dobře, od 1.1.2008 platí v zákoně 88/1968 Sb., v pl. znění, že pokud žena nastupuje následně na další PPM, porovnávají se její denní vyměřovací základy a tudíž i denní dávka a PPM se vyplácí v dávce vyšší. měla byste mít opět na den 409 Kč. Domluvte se s účetní... pokud Vám nevyhoví, obraťte se na příslušnou správu sociálního zabezpečení, oddělení kontroly nemocenského. ddd
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
11. 12. 2008 16:04
Dobrý den,
mám následující dotaz. V období únor až srpen 2006 jsem čerpala peněžitou pomoc v mateřství s první dcerou (předtím jsem byla na nemocenské - rizik. těhotenství). Poté jsem čerpala dovolenou a na ní navazoval rodičovský příspěvek, který jsem čerpala až do 27.11.2008. Od 28.11.2008 jsem nastoupila na další mateřskou dovolenou u téhož zaměstnavatele. Prvnímu dítěti budou 3 roky v březnu 2009. První mateřská mi však činila 409 Kč/den a nyní je mi nově vyměřena na 381 Kč/den (pravděpodobně vypočteno z dovolené čerpané v září, říjnu 2006). Je to možné, že je nyní nižší dávka mateřské než byla s prvním dítětem s ohledem na par. 19 odst. 4 zákona č. 187/2006 Sb. o nemocenském pojištění zaměstnanců? Děkuji za odpověď.