Re: odpracovaná doba
dle zakona je povinnost po 4 hodinach minimalne 1/2 hodina na !!zakonou!! prestavku..
vzhledem k tomu ze nepracuje pravidelne.. a ve smlouve mate 6 h.. tudiz asi abyste nemela problemy stejne lzete.. a vykazujete ze byla kazdy den 6 h... prestavka c. 2 je urcena jeste taky nejak.. nejsem si vsak jisty jestli je to pri pracovni dobe 10h a vice nebo nejak kolem toho (zda-li to vubec zakon upravuje)
jinak za to ze lzete se nestydte, delaji to vsichni.. ukazte mi podctivou firmu ktera vykazuje skutecnost! :D
hh.. zadam aby se do me lidi nenevazeli bez argumentu.. to ze si ctete zakonik prace jen v normalnim podani tak me moc netrapi.. musite trochu premyslet a uvazovat co si muzete dovolit a co ne.. prosel sem si nekolik kontrol FU, OSSZ, ZP a Insp.prace.. a vzdy uspesne.. takze me opravdu poucovat nemusite.. davam sem to co vim z hlavy... na hrabani v zakonech nemam cas... priznavam muze se vyskytnout nesrovnalost ci nepravda, ale to se stane i vetsim "odbornikum" nez sme tady my vsichni..
Vy jste nějaký provokatér nebo co? Já bych si teda netroufla o sobě tvrdit, že všechno znám a že jsem neomylná (naopak stále zjišťuji, kolik toho ještě nevím a je toho hodně), ale troufnu si tvrdit, že Zákoník znám lépe než Vy a co nevím, na to se zeptám, případně si to nejprve v zákoníku najdu a přečtu. Takže - přečtěte si § 88 - přestávka nejpozději po 6 hodinách, pouze mladiství nejpozději po 4,5 h. Musíte totiž také sledovat změny - to co tvrdíte, totiž už dlouho neplatí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
12. 12. 2008 12:22
Zaměstnankyně má smlouvu na 6hod denně. Jelikož je prodavačka jeden den odpracuje 5hodin a druhý den 9,5hod a třetí den 5hod jak je to s přestávkou na svačinu dle zákona? Už mi to nějak nemyslí. děkuji