Hlavní navigace

Registrace na FÚ

  • (neregistrovaný)

    13. 12. 2008 18:05

    Dobrý den, v době, kdy jsem byla na mateřské dovolené jsem využila volného času a zařídila jsem si živnostenský list s tím, že se mi bude do budoucna hodit. Nyní čtu, že jsem se měla do 30-ti dnů zaregistrovat na FÚ. Asi jsem něco prošvihla, nemáte někdo zkušenosti s pozdní registrací?

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 12. 2008 23:12

      kol (neregistrovaný)

      Re: Registrace na FÚ
      A není to náhodou do 30 dnů od začátku podnikání?To že máte vystaven ŽL ještě neznamená že jste opravdu začala podnikat ode dne vystavení.Myslím že zaleží co jste v tom formuláři zaškrtla, od července to snad i hlasí živostenský úřad sám,pokud to tam zašktnete .Ale nevím to přesně.

    • 13. 12. 2008 23:44

      sarah (neregistrovaný)

      Re: Registrace na FÚ
      Já mám pocit, že je to dokonce do 15 dnů, ale pokud jste na živnostenském úřadě podepsala růžový dvojlist tj. přihláška do centrálního registru, pak už nikam chodit nemusíte, oni Vás zaregistrují sami. Pokud však ne, tak jste se měla hlásit do 8 dnů i na sociálním a zdravotním s upozorněním, že máte živnostenský list ale nepodnikáte a jste na mateřské dovolené. Ze zákona můžete dostat pokutu, ale myslím si, když jim vysvětlíte situaci, že to nebyl úmysl, tak snad Vám pokutu nedají. Záleží na úředníkovi.

    • 14. 12. 2008 9:56

      ZdenaR (neregistrovaný)

      Re: Registrace na FÚ
      Registrace na FÚ je do 30 dnů. Na OSSZ a ZP se registrujete až v okamžiku, kdy skutečně začnete provozovat živnost (ZP do 8 dnů, OSSZ do 8. dne následujícího měsíce). Samotný fakt, že vlastníte živnostenské oprávnění, vám nezakládá oznamovací povinnosti vůči ZP, ani OSSZ.

    • 14. 12. 2008 9:53

      ZdenaR (neregistrovaný)

      Re: Registrace na FÚ
      Registrace na FÚ je do 30 dnů od získání živnostenského oprávnění. V současné době za vás registrační povinnost splní ŽÚ, ale nebylo tomu tak vždy.Myslím, že ŽÚ oznamuje na FÚ nové registrace a změny od roku 2006.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).