Hlavní navigace

Výpověď po nástupu z mateřské dovolené

  • (neregistrovaný)

    14. 12. 2008 12:25

    Vzhledem k finanční krizi dochází k propouštění ve firmě. Po 28. týdnech mateřské dovolené jsem plánovala nástup na mé původní místo. Bylo mi sděleno, že mé původní místo již neexistuje a mohu dělat něco jiného za plat o 35% nižší a že mi negarantují, že nedojde k propuštění během roku. Pokud bych se rozhodla zůstat na rodičovské dovolené, a dohodla se s nimi, že mi mohou dát výpověď za nadbytečnost, náleží mi dva měsíce výp. lhůty plus tři měsíce odstupné? Předpokládám také, že z původního platu? Nebo mi toto nenáleží, protože bych pokračovala na rodičovské? Ale naše původní dohoda byla, že se vrátím do práce okamžitě po mateřské a na rodičovskou půjde manžel. Děkuji za rychlou odpověď, čeká mě jednání.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 12. 2008 12:47

      Zajda (neregistrovaný)

      Re: výpověď po nástupu z mateřské dovole
      Existuje judikat u soudu, který ríká, že po nástupu zeny po materske do zamestnaní nesmí zamestnavatel teto zene dat vypoved pro nadbytecnost. Zam-tel Vám je povinen misto drzet, at se deje co se deje.
      Pokud je na stejne pozici vice pracovniku, Vas by mel do prace pustit a vypoved pro nadbytecnost dat pracovnikovi jinemu.
      Neco jineho by ovsem bylo, kdyby na neho byl prohlasen konkurs, ci by behem Vasi materske zanikl bez pravniho nastupce apod.

    • 14. 12. 2008 12:55

      alexandra tomášková (neregistrovaný)

      Re: výpověď po nástupu z mateřské dovole
      Děkuji za odpověď, to vím, že musí držet, ale mohu nastoupit a za jak dlouho od nástupu mi tu výpověď mohou dát? Oni totiž spoléhali na to, že souhlasím s pokračováním rodičovské, ale to by bylo pro naši finanční situaci likvidační. Když nesouhlasím a nastoupím, kdy nejdříve mi mohou dát výpověď?

    • 14. 12. 2008 16:46

      bbb (neregistrovaný)

      Re: výpověď po nástupu z mateřské dovole
      Já myslím, že vám jí můžou dát hned jak nastoupíte, když už nebudete ani na mateřské ani na rodičovské dovolené.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).