Re: POČR po ukončení prac.poměru
já jsem čekala jiný názor :) já si právě myslím, že to není OČR z OL, ale vznik za doby trvání prac.poměru a pokračují po dni ukončení, to samé jako nemocenská, tu také necháte doběhnout - i u cizinců. U cizinců je to omezení, že jim nenáleží nemocenské dávky v OL, pokud odejdou z CZ do svého bydliště v cizině, ale v mém případě se nejedná o OL ...
Re: POČR po ukončení prac.poměru
Ne tady se nenechává nic doběhnout, prostě skončením PP končí nárok na dávky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 12. 2008 16:30
dobrý den, vdaná zaměstnankyně ukončila pracovní poměr 31.10.08, od 27.10. má vypsanou ošetřovačku na dítě do 5.11.08. Není SD ani PID. Ošetřovačku od 27.-31.10. jí zaplatím, ale má nárok i za dny od 1.11. do 5.11, resp. do 4.11., když jí už netrvá pracovní poměr? je to jako s nemocenskou, že za doby trvání prac.poměru vznikl nárok a je i přes datum ukončení pracovního poměru ? Nevím, zda není problém v tom, že je Slovenka a s ukončením PP odešla na SK, tak nevím zda má nárok na oš od 1.11. do 4.11. ...