Slovenské přiznání k DPH

• (neregistrovaný)

16. 12. 2008 16:28

Prosím o radu: máme dceřinou společnost na Slovensku se slovenským DIČ. Firma bude končit ale ještě v listopadu obdržela tato slovenská firma dobropis na montážní práce ve výši cca 56.000 SKK od české firmy /fa byla včeských korunách uvedla jsem již přepočet/.
    Samovyměření činí cca 10.000 SKK. Je to jedinný účetní případ pro podání řádného přiznání k DPH. Do kterého řádku ve slovenském formuláři mám toto samovyměření na vstupu a výstupu zapsat? Nemůže nikde na stránkách slovenské správy najít aktuální poučení pro vyplnění přiznání.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 12. 2008 12:19

I. (neregistrovaný)

Re: Slovenské přiznání k DPH
      Dobrý den, pořád čekám, že vám někdo odpoví a já budu taky chytřejší, ale nic :-))). Mám totiž klienta se sídlem v ČR, který se na Slovensku zaregistroval k DPH. Najal si tam někoho (snad je to daňař), kdo to přiznání vyhotovuje. Poprvé za III.Q. jsme mu posílali faktury, které se dle našeho názoru tohoto přiznání týkaly. Šlo o několik fa, které bychom u nás uváděli na ř.220+320 a 230+330 a jedna fa, kde bylo k uplatnění slovenské DPH. On do přiznání uvedl jen tu jednu jedinou fakturu, a to na ř.19 (pouze daň, chlíveček pro základ daně tam není).
      Pokud to je tak dobře, pak ve vašem případě nebudete uvádět v přiznání nic. Jista si tím samozřejmě nejsem.

• 17. 12. 2008 14:24

Iveta (neregistrovaný)

Tak už to vím! řádek 7 a 8 na slovenském formuláři daň přiznání, potom řádek 17 a řádek 19. Daň vyjde nulová.

• 17. 12. 2008 14:47

I. (neregistrovaný)

Děkuji moc, něco s tím tedy u nás musím udělat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).