Re: nealko nápoje na pracovišti
Novela ZDP v § 25 odst. 1 písm. zn) stanoví, že od 1. 1. 2008 se za výdaje (náklady) vynaložené k dosažení, zajištění a udržení příjmů pro daňové účely nelze uznat hodnotu nealkoholických nápojů poskytovaných jako nepeněžní plnění zaměstnavatelem zaměstnancům ke spotřebě na pracovišti.
Toto nové ustanovení se však netýká ochranných nápojů ani zásobování pracovišť pitnou vodou v rozsahu Vládního nařízení č. 361/2007 Sb.
Z hlediska poskytování nápojů na pracovišti je třeba rozlišovat:
1) zabezpečení pracoviště pitnou vodou, k čemuž je zaměstnavatel povinen podle zákona č. 309/2006 Sb. Zde se jedná o daňově uznatelný náklad.
2) náklady na ochranné nápoje poskytované v souladu se zvláštním předpisem (viz výše uvedené nařízení vlády), které jsou podle § 24 odst. 2 písm. j) bod 1 ZDP rovněž daňově uznatelným nákladem.
3) nealkoholické nápoje, které nezahrnují pitnou vodu a ochranné nápoje, a kdy se jedná o dobrovolné plnění ze strany zaměstnavatele, které nelze podle § 25 odst. 1 písm. zn) ZDP uplatnit do daňově uznatelných nákladů.
Re: nealko nápoje JEŠTĚ JEDNOU
Dobrý den, my dáváme na účet 513 - náklady na reprezentaci
Re: nealko nápoje JEŠTĚ JEDNOU
>>>Toto nové ustanovení se však netýká ochranných nápojů
>>>ani zásobování pracovišť pitnou vodou v rozsahu
>>>Vládního nařízení č. 361/2007 Sb.
>>>Z hlediska poskytování nápojů na pracovišti je třeba
>>>rozlišovat:
>>>1) zabezpečení pracoviště pitnou vodou, k čemuž je
>>>zaměstnavatel povinen podle zákona č. 309/2006 Sb.
>>>Zde
>>>se
>>>jedná o daňově uznatelný náklad.
>>Děkuji. Jak mám tedy brát neperlivou vodu Korunní v
>>lahvích ? Bude to daňově uznatelný náklad?
>
>Dobrý den, my dáváme na účet 513 - náklady na
>reprezentaci
Neperlivá voda je nákladem daňovým a lze uplatnit DPH. Jde o zabezpečení pracoviště pitnou vodou. Dotazovala jsem se na to na školení (školil zaměstnanec FÚ) a takto mi bylo odpovězeno. Ještě jsem se polopaticky ptala, jestli na to má vliv, že je zabezpečeno pitnou vodou z vodovodního řadu. Prý ne. Neperlivá voda lze vždy daňově.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
17. 12. 2008 11:49
Prosímvás jak to je-nealko nápoje pro zaměstnance všechny bez výjimky do nedaňových nákladů nebo je tam nějaká výjimka a popřípadě kde to najdu? Díky moc moc moc