Re: Delká nemocenské - výplata dávek
nemocenské dávky Vám mohou být vypláceny po dobu 1 roku, pokud nebudete nemocna před tím 6 měsíců, v tom máte pravdu. pokud budete marodit celý rok, máte ještě možnost po dohodě s Vaším lékařem zažádat o prodložení nemocenských dávek, sociálka to prodlužuje vždy na 3 kalendářní měsíce, pokud Vám lékař potvrdí, že opět nabydete pracovní schopnosti . možnist prodloužení je opět 1 rok /4x 3 měsíce, ale musíte vždy žádat a přiložit vyjádření lékaře/. Dana
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
17. 12. 2008 19:44
Dobrý den, obvodní lékařka mi sdělila, že mohu mít maximálně po dobu půl roku vypláceny nemocenské dávky a potom musím rok pracovat, abych měla vůbec nějakou nemocenskou zaplacena.
Od loňského roku (červenec 2007) jsem byla několikrát na operaci a celkem jsem byla více než půl roku nemocná. Teď jsem skončila zaměstnání a od ledna budu vedena na úřadu práce.
V zákoně jsem však četla, že podpůrčí doba je jeden rok s tím , že tato doba se začíná počítat znovu, pokud budu alespoň 6 měsíců zaměstnaná.
Jak to tedy je?