Náklady na reprezentaci..?

• (neregistrovaný)

17. 12. 2008 19:57

Zdarvím Vás,
    potřeboval bych se zeptat na jednu věc. Naše firma si objednala kalendáře, které rozdáváme. Na kalendářích je logo firmy a limit ceny 500 Kč bez DPH/kus je splněn také, takže se jedná o daňově uznatelné náklady na reprezentaci. Mám zaúčtováno na:
    513 + 343 / 321 a to je vše..již nic dalšího v tomto smyslu nemusím účtovat, myslím, že ne, chci se jen ujistit..??
    Ale zajímalo by mě, pokud bychom si např. objednali 1 Ks kalendáře za 510 Kč a ten rozdali, jak to zaúčtovat? Předpokládám, že by to bylo pořízení: 513/321 a při darování tohoto kalendáře by se to mělo na yvýstupu zdanit - ale nevím, jak to zaúčtovat??Poraďte prosím..
    Díky moc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 12. 2008 20:06

t (neregistrovaný)

Re: Náklady na repre-názory ostatních?
      Nejsem si úplně jistá, le mám dojem že vše do 500kč s logem se účtuje rovnou do spotřeby. kouknu se do mých lejster..

• 17. 12. 2008 20:17

t (neregistrovaný)

takže na účet 501 se účtují ...reklamní nebo propagační předměty, opatřené obchodním jménem nebo ochrannou známkou firmy, jejichž hodnota bez DPH nepřesahuje 500kč. tzn. např. kalendáře, igelitové tašky, propisovačky. pokud uvedené předměty nesplňují tyto podmínky, účtují se na 543 příp. 513.

• 17. 12. 2008 20:22

Jiří (neregistrovaný)

Aha a můžu se zeptat, kde jste to našla? V tom případě bych to musel přeúčtovat...A pokud je to dražší než 500 DPH na vstupu si uplatnit nemohu, že? A při darování bych to musel přidanit - ato jak zaúčtovat?

• 17. 12. 2008 21:40

VV (neregistrovaný)

Zákon o dani z příjmů §25. Do 500-- je daňově uznaný náklad, účtuje se na účet 501, je nárok na odpočet DPH. Nad 500,- účtujete na 513, na vstupu není nárok na odpočet DPH a při darování již nic nedodaňujete

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).