Re: nemocenská 2009
Prosím můžete mi poslat nějaký odkaz kde by to moje obvodní lékařka mohla najít?Opravdu se mi moc nechce jet 400 km jen kůli neschopence.Děkuji Herbrych
Podívejte se na stránky cssz.cz.Je tam na první stránce brožura:Informace o provádění nového zákona o nemocenském pojištění.Když si to otevřete, tak najeďte na -Ošetřující lékaři a mám dojem, že jsem tam četla právě něco o tom, kdo smí od 1.1.09 potvrzovat pokračování PN- pouze ošetřující lékař a to ale není vždy praktický lékař.Určitě tam najdete odpověď.
>>>>Dobrý den dne 29.9.08 jsem byl uznán práce
.
>
>Podívejte se na stránky cssz.cz.Je tam na první
>stránce brožura:Informace o provádění nového zákona o
>nemocenském pojištění.Když si to otevřete, tak najeďte na
>-Ošetřující lékaři a mám dojem, že jsem tam četla právě
>něco o tom, kdo smí od 1.1.09 potvrzovat pokračování
>PN- pouze ošetřující lékař a to ale není vždy praktický
>lékař.Určitě tam najdete odpověď.
Právě že v tom je ten zakopaný psík.Neschopenku mi může vystavit nabo prodloužit po 1.1.09 JEN ošetřující lékař.Ošetřují mě v nemocnici která je cca 400 km od mého bydliště(specialité).Pochopil jsem dobře ,že si opravdu musím jet pro neschopenku k ošetřujícímu lékaři!!!!Ne k obvodnímu???Volal jsem na ossz a ani tam mi neřekli jek to vlastně bude praktikováno.Takže to vidím tak.....5.1.09 si dojdu ke své obvodní lékařce,ta nebude nic vědět a neschopenku mi dál(ne)prodlouží!?....26.1.09 pojedu na reoperaci pozeptám se na PN.A tam mi řeknou že:1to je věc vaší paní doktorky protože jste začal PN v roce 2008 a na doporučení chirurga kterého mi neznáme(přeháním) 2.Jo milej pane to ste se tady měl stavit klidně mezi svátkama my tady jsme furt a tu neschopenku by jsme vám podle nového zákona klidně napsali.Ne že bych pobíral nějakej ranec peněz,ale co za tu dobu nemocenské a sociální pojištění.....?To mi pak zaplatí p.Cikrt????
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 12. 2008 4:05
Dobrý den dne 29.9.08 jsem byl uznán práce neschopným(mimopracovní uraz) PN mám od své obvodní doktorky.po 1.1.2009
my může prý PN vystavit jen lékař u kterého se lečím??Ke své doktorce jdu na kontrolu 5.1.08 a na reoperaci 26.1.08.podotýkám,že moje doktorka mě neléčí jen mi píše"lístky na peníze".na kontroly a reoperace dojíždím skoro přes celou republiku(ustav chirurgie ruky ve Vysokém nad jizerou) na doporučení chirurga u nás.Kdo mi v tomto případě vystaví PN od 1.1.08 do 5.1.08 eventuelně do 26.1.08 nebo musím jet přes celou republiku do Vysokého jen kůli vystavení PN hned v lednu?Děkuji Herbrych.