Re: Nový zákon o nemocenském pojištění
>Dobrý den,
>
>každá organizace se musí odhlásit a přihlásit k
>nemocenskému pojištění dle nového zákona. Je správný termín
>do 8.1.09 jak odhláška i přihláška?
>Formuláře jsou k dispozici na příslušné OSSZ nebo na
>webových stránkách?
Nejsem si nyní jistá za jsem správně pochopila výklad nového zákona s přihlášením a odhlášením organizace.
Pokud je fima přihlášení na OSSZ nemusí provádět přihlášku a odhlášku, jen dojde ke změně VS?
>
Dobrý den,
po přečtení Vašich názorů jsem překvapena. Byla jsem na školení a o přihláškách tam nic neříkali. Znamená to tedy, že pokud je firma nyní přihlášena na PSSZ, tak musím do 8.1.09 udělat přihlášku novou?
Každá organizace dostane nový variabilní symbol a nové předčíslý účtu viz. www cssz.cz. nepřihlašovat a neodhlašovat,pouze v případě ZMR a jednatelů pokud nemají pracovní poměr ale pouze odměnu, to jsou pak vyňati z nemocenského a jsou účastni pouze důchodového a to se pak na hromadném seznamu musí uvést kódem D. Bude to peklo milé účetní
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 12. 2008 7:27
Dobrý den,
každá organizace se musí odhlásit a přihlásit k nemocenskému pojištění dle nového zákona. Je správný termín do 8.1.09 jak odhláška i přihláška?
Formuláře jsou k dispozici na příslušné OSSZ nebo na webových stránkách?