Re: Nemoc.pojištění-zruše.účasti od 1.1.
>>Dobrý den,pročítám si změny v nemoc.pojištění od
>>1.1.09 a chci se zeptat,jestli jsem pochopila správně
>>tyto
>>věcí:
>>do 31.1.09 musím na novém formuláři odhlásit kyni z
>>účasti na nemocenském pojištění s datem od 1.1.09
>>(kyně
>>je na rodičovské dovolené od listopadu 08)-formulář
>>zaslat na OSSZ (nevíte název formuláře)?
>>
>>a jednatele firmy,který má současně i pracovní
>>smlouvu
>>ve stejné firmě
>>(smlouva na pozici ekonom od r.2000,jednatelem je od
>>založ.firmy 1996) musím také odhlásit do 31.1.09 z
>>účasti na nemocenském pojištění s datem od 1.1.09?
>>tzn.že nebude odvádět sociální pojištění nebo jaký má
>>tato odhláška význam?Můžete mi prosím vysvětlit,jak
>>tomu mám rozumět.
>>Mám hrůzu z nového roku...
>>Moc všem děkuji za každičkou radu.
>Ještě dodávám,že jednatel nepobírá odměnu za tuto
>funkci,pouze mzdu(viz pracovní smlouva)
zam-kyni, jak píšete, odhlásíte z NP k 31.1.09 na tiskopise "oznámení o nástupu..." a uvádí se stav k 1.1.2009
Vašeho jednatele, jelikož má pracovní smlouvu a pobírá mzdu, nebudete odhlašovat z NP (to se vztahuje pouze na ty jednatele, kteří nemají pracovní smlouvu a pobírají odměnu)....
níže jsem Vám psala, že se přerušení zam-kyň na RD nemusí na OSSZ posílat..... zákon to sice stanovuje, ale OSSZ si to vykládá trochu jinak a tato informace je jim "k ničemu" (bylo to kvůli zdravotním pojišťovnám, ale ti teď mají jiný systém mezi sebou, takže je to vyřešeno)..... Zjišťovala jsem si to přímo na OSSZ. :-))
Teď ještě jde o to, jestli stejný názor mají i OSSZ jinde, třeba u nás v Liberci. Jestli se to zase nerůzní tak jako se vším, kdy na jedné OSSZ něco požadují a jinde tu samou věc nepožadují. Snad se radši přímo telefonicky zeptat tam. Ale stejně díky za info
MPSV se s ČSSZ dohodly a přerušení mamin se nebude od zaměstnavatele vyžadovat, jelikož tento § se do zákona dostal jaksi omylem. Doporučuji přečíst si pokyny k vyplňování Oznámení o nástupu na webu ČSSZ v sekci tiskopisy_nemocenské pojištění_nové od 2009 a v pokynech je stanoveno, že se nevyžaduje oznámení o přerušení pojištění, takže tím to ČSSZ zpečetila a nemusíme mít již obavy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 12. 2008 9:39
Dobrý den,pročítám si změny v nemoc.pojištění od 1.1.09 a chci se zeptat,jestli jsem pochopila správně tyto věcí:
do 31.1.09 musím na novém formuláři odhlásit kyni z účasti na nemocenském pojištění s datem od 1.1.09 (kyně je na rodičovské dovolené od listopadu 08)-formulář zaslat na OSSZ (nevíte název formuláře)?
a jednatele firmy,který má současně i pracovní smlouvu ve stejné firmě
(smlouva na pozici ekonom od r.2000,jednatelem je od založ.firmy 1996) musím také odhlásit do 31.1.09 z účasti na nemocenském pojištění s datem od 1.1.09?
tzn.že nebude odvádět sociální pojištění nebo jaký má tato odhláška význam?Můžete mi prosím vysvětlit,jak tomu mám rozumět.
Mám hrůzu z nového roku...
Moc všem děkuji za každičkou radu.