EU-pořízení zboží, služba?Ještě jednou..

• (neregistrovaný)

18. 12. 2008 11:19

Dobrý den,
    jsme plátci DPH, vedeme podvojné UCE.
    Nakupujeme materiál pro výrobu v zemích EU. Máme faktury za zboží od dodavatelů bez vyčíslení jejich DPH, my DPH přiznáváme a nárokujeme u nás v přiznání DPH na řádcích č.220 a 320 (pořízení zboží z členských států). Na jiné faktuře od dopravní firmy-Spedition máme přepravu tohoto zboží. Jde mi o to, jak pro účely DPH zohlednit tu fakturu za přepravu. Je to vlastně vedlejší náklad pro pořízení zboží, tak to zahrnout do základu daně pro DPH-pořízení zboží z členských státu?
    Já v zákoně čtu v §40-základ daně a výpočet daně při pořízení zboží z jiného členského státu, že ZD při pořízení zboží z jiného státu se stanoví obdobně podle § 36 a ten říká, že ZD také zahrnuje vedlejší výdaje, které jsou účtovány osobě, pro kterou je uskutečňováno zdanitel.plnění při jeho uskutečnění. Je to myšleno tak,že když budu mít na jedné faktuře zboží a i dopravu, tak že to celé zahrnu do pořízení zboží? A teď když mám fakturu jen na přepravu-službu, ale vím že se týká přepravy pořízeného zboží tak to mám dát jako službu?
    Děkuji moc všem za rady..

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).