Začátečník v Money

• (neregistrovaný)

18. 12. 2008 14:05

Dobrý den, jsem začátečník a budu přebírat účetnictví po externí účetní. Budu účtovat v Money. Předpokládám, že počáteční stavy budu mít později, než budu skutečně účtovat. Mohl by mi někdo prosím poradit, jak v Money postupovat? Navolím si agendy, začnu normálně účtovat. Dovolené ve mzdách dle průměrů, které mi účetní nahlásí. A co počáteční stavy? Ty si zadám třeba až v březnu. Dle Money by to neměl být problém...?... Máte s tím někdo prosím zkušenost? Děkuji Všem za odpovědi

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 12. 2008 14:25

Denisa M. (neregistrovaný)

Re: začátečník v Money
      Dobrý den,
      začínáte k 01.01.09? Pak si zadáte ke zvolené agende rok 2009, dle potřeb nastavíte jeho parametry,číselné řady,předkontacebankovní účty a pokladny apod. a můžete začít pracovat s úč.doklady roku 2009. Po obdržení závěrky za rok 2008 bych "naházela" do roku 2008 třeba přes interní doklad zůstatky účtů.U pohledávek a závazků zvažte, zda není lepší je pro přehled také zadat do r.2008, a to pro sledování saldokonta. Pak provedete závěrku, v nápovědě Money dobře po jednotlivých krocích vysvětleno (můžete s časovým odstupem, data roku 2009 to nepoškodí :-) ), tím se vám zůstatky r.2008 objeví jako počáteční stavy r.2009 - přesně tak, jak potřebujete.
      Je to docela jednoduché, jen nevím, zda jsem jednoduše vysvětlila...
      Zdraví
      Denisa M.

• 18. 12. 2008 14:26

Zdena (neregistrovaný)

Ano PS můžete nasadit, kdykoli během roku, já jsem si ještě zavedla i munilý rok, kde jsem si nasázela neuhrazené FaV a FaP, kvůli přehlednějšímu saldokontu a úhradam. Zdena.

• 18. 12. 2008 14:29

h (neregistrovaný)

Děkuji Vám! Moc moc! a krásné svátky!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).