Re: začátečník v Money
Dobrý den,
začínáte k 01.01.09? Pak si zadáte ke zvolené agende rok 2009, dle potřeb nastavíte jeho parametry,číselné řady,předkontacebankovní účty a pokladny apod. a můžete začít pracovat s úč.doklady roku 2009. Po obdržení závěrky za rok 2008 bych "naházela" do roku 2008 třeba přes interní doklad zůstatky účtů.U pohledávek a závazků zvažte, zda není lepší je pro přehled také zadat do r.2008, a to pro sledování saldokonta. Pak provedete závěrku, v nápovědě Money dobře po jednotlivých krocích vysvětleno (můžete s časovým odstupem, data roku 2009 to nepoškodí :-) ), tím se vám zůstatky r.2008 objeví jako počáteční stavy r.2009 - přesně tak, jak potřebujete.
Je to docela jednoduché, jen nevím, zda jsem jednoduše vysvětlila...
Zdraví
Denisa M.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 12. 2008 14:05
Dobrý den, jsem začátečník a budu přebírat účetnictví po externí účetní. Budu účtovat v Money. Předpokládám, že počáteční stavy budu mít později, než budu skutečně účtovat. Mohl by mi někdo prosím poradit, jak v Money postupovat? Navolím si agendy, začnu normálně účtovat. Dovolené ve mzdách dle průměrů, které mi účetní nahlásí. A co počáteční stavy? Ty si zadám třeba až v březnu. Dle Money by to neměl být problém...?... Máte s tím někdo prosím zkušenost? Děkuji Všem za odpovědi