Re: Dárkové poukázky Tesco jako náklad ?
nevím asi to celé špatně chápu, proč dar?
..na jaké straně se účtuje - v obchodním domě TESCO, která dává poukaz? a nebo se jedná o případ kdy jsme něco kupovali od TESCA a oni tomu kdo tam byl dali poukaz(zaměstnanec např.), který sme obdrželi jako firma k nákupu, ale zaměstnanec jsme mu ho nenechali.. i když v tomto případě by se o zmiňovaní nějakého poukaz upustilo, že?.. nevím neska mi to myslí buď málo, nebo naopak moc, že mě to napadá až tak složitě.. asi platí to první, neboli účetnictví v Tescu.. xD
---------------------------------
Celé je to tak, že poukázka je jakási motivace ke koupi "dáreček, úplateček". S účetnictvím Tesca to nemá nic společného... Jde jen o to, že pro nás, to jsou náklady a o to se nám snižuje zisk na celém obchodu - tak proč to neodečíst jako náklad... ale vysvětlujte to na FÚ resp. vymyslete jak to účtovat...
takže vy koupíte "úplateček za 500 Kč" od tesca a pak ho někomu dáte k odběruj vašeho zboží.. v tom případě se mi tam dar moc nezdá.. účtoval bych přes 513 následovně.. nákup za hotové 213/211, vydání zákazníkovi 513/213.. i když si neříkám, že 543 by byla špatně.. myslím, že lze použít oboje..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 12. 2008 20:23
Při objednání naší služby za cca 3000Kč obdržel zákazník poukázku do Tesca v hodnotě 500 Kč. To byl náš obchodní náklad.
Jde však o to, jak tento náklad uplatnit účetně. Běžně by se poukázky měly účtovat do Repre a nebyly by nákladové. Přesto to nákladové bylo... Co s tím???