Re: jak předběžně vypočítat
Kratší doba podpory o 1 měsíc, ale zvýšení v prvních 2 měsících
Doba, po kterou lze pobírat podporu v nezaměstnanosti, tzv. podpůrčí doba, se zkracuje o 1 měsíc.
Podpora v nezaměstnanosti náleží uchazeči o zaměstnání při splnění zákonem stanovených podmínek po podpůrčí dobu. Podpůrčí doba činí u uchazeče o zaměstnání
a) do 50 let věku dosud 6 měsíců, nově to bude jen 5 měsíců,
b) nad 50 do 55 let věku dosud 9 měsíců, nově jen 8 měsíců,
c) nad 55 let věku dosud 12 měsíců, nově jen 11 měsíců.
Rozhodující pro délku podpůrčí doby je věk uchazeče o zaměstnání dosažený ke dni podání žádosti o podporu v nezaměstnanosti.
V prvních dvou měsících bude uchazeči o zaměstnání podpora v nezaměstnanosti náležet nově ve výši 65 % průměrného měsíčního čistého výdělku z posledního zaměstnání, nebo posledního vyměřovacího základu ze samostatné výdělečné činnosti; další dva měsíce podpůrčí doby bude podpora náležet ve výši 50 % a po zbývající podpůrčí dobu maximálně do 11 měsíců ve výši 45 % průměrného měsíčního čistého výdělku nebo vyměřovacího základu osoby samostatně výdělečně činné. Dosud procentní sazba podpory v nezaměstnanosti činí první 3 měsíce podpůrčí doby 50 % a po zbývající podpůrčí dobu 45 % průměrného měsíčního čistého výdělku nebo vyměřovacího základu
tak tady vidíte, že i záleží na věku, který jste neuvedla, ale vezměte si výplatní pásky z posl. zaměstnání, sečtěte čistou mzdu, udělejte si průměr a budete vědět... hezké vánoce a nevěště hlavu, bude dobře ddd
>>určitou.Ctěla bych alespoň trochu tušit,kolik mi
>>vyjde
>>průměrný výdělek z něhož se pak počítá
>>podpora.Jelikož
>>jsem nikdy nezaměstnaná nebyla a všechny firrny v
>>okolí propouštějí vidím to tak černě,že to tak dopadne
>>( a
>>je mi z toho hůř než ouzko).
>>Když tedy sečtu hrubé mzdy,odečtu Sp.Zp a zálohu na
>>daň,tak mi vyjde průměr pro ÚP,nemocenská se do toho
>>nepočítá a sleva na dani pro ČID také ne?Děkuji za
>
>a) do 50 let věku dosud 6 měsíců, nově to bude jen 5
>měsíců,
>b) nad 50 do 55 let věku dosud 9 měsíců, nově jen 8
>měsíců,
>c) nad 55 let věku dosud 12 měsíců, nově jen 11
>měsíců.
>
>Rozhodující pro délku podpůrčí doby je věk uchazeče o
>zaměstnání dosažený ke dni podání žádosti o podporu v
>nezaměstnanosti.
>
>V prvních dvou měsících bude uchazeči o zaměstnání
>podpora v nezaměstnanosti náležet nově ve výši 65 %
>průměrného měsíčního čistého výdělku z posledního
>zaměstnání, nebo posledního vyměřovacího základu ze samostatné
>výdělečné činnosti; další dva měsíce podpůrčí doby
>bude podpora náležet ve výši 50 % a po zbývající podpůrčí
>dobu maximálně do 11 měsíců ve výši 45 % průměrného
>měsíčního čistého výdělku nebo vyměřovacího základu
>osoby samostatně výdělečně činné. Dosud procentní sazba
>podpory v nezaměstnanosti činí první 3 měsíce podpůrčí
>doby 50 % a po zbývající podpůrčí dobu 45 % průměrného
>měsíčního čistého výdělku nebo vyměřovacího základu
>
>tak tady vidíte, že i záleží na věku, který jste
>neuvedla, ale vezměte si výplatní pásky z posl. zaměstnání,
>sečtěte čistou mzdu, udělejte si průměr a budete
>vědět... hezké vánoce a nevěště hlavu, bude dobře ddd
>
Děkuji za psychickou podporu,kéž bych měla alespoň něco málo z Vašeho optimismu...Prosím to období z jakého to mám počítat je 1/4 roku nebo celý rok?Je mi 39 let.Nechci být doma,chci pracovat,doma se dozajista zblázním.
Vezmete ten hodinový průměr, který Vám platí na 1. čtvrtletí 09 (tj. ten, kterým byste měla v lednu až březnu placenou dovolenou). Ten se počítá tak, že se sečtou hrubé mzdy ve 4. čtvrtletí, od nich se odečtou hrubé částky za náhrady, tj. za dovolenou, svátky, lékaře apod. v tomtéž čtvrtletí a zbylá částka se podělí skutečně odpracovanými hodinami v tomtéž, tedy 4. čtvrtletí. Vyjde hodinový průměr pro 1. čtvrtletí. Tento průměr se pak vynásobí Vaším úvazkem a 21,74 (což je průměrný počet prac. dní v měsíci) a vyjde Vám průměrný měsíční hrubý. Z tohoto se pak vypočítá aktuálně platným postupem průměr měsíční čistý.
>>>>>a) do 50 let věku dosud 6 měsíců, nově to bude jen 5
>>>>>měsíců,
>>>>>b) nad 50 do 55 let věku dosud 9 měsíců, nově jen 8
>>>>>měsíců,
>>>>>c) nad 55 let věku dosud 12 měsíců, nově jen 11
>>>>>měsíců.
>>>>>
>>>>>Rozhodující pro délku podpůrčí doby je věk uchazeče o
>>>>>zaměstnání dosažený ke dni podání žádosti o podporu v
>>>>>nezaměstnanosti.
>>>>>
>>>>>V prvních dvou měsících bude uchazeči o za
>>>>>měsíčního čistého výdělku nebo vyměřovacího základu
>>>>>
>>>>>tak tady vidíte, že i záleží na věku, který jste
>>>>>neuvedla, ale vezměte si výplatní pásky z posl.
>>>>>zaměstnání,
>>>>>sečtěte čistou mzdu, udělejte si průměr a budete
>>>>>vědět... hezké vánoce a nevěště hlavu, bude dobře
>>>>>ddd
>>>>>
>>>>Děkuji za psychickou podporu,kéž bych měla alespoň
>>>>něco málo z Vašeho optimismu...Prosím to období z
>>>>jakého
>>>>to mám počítat je 1/4 roku nebo celý rok?Je mi 39
>>>>let.Nechci být doma,chci pracovat,doma se dozajista
>>>>zblázním.
>>>za posl. kal. čtvrtletí dd
>>Takže když mi končí smlouva 31.1.2009,bude se
>>vycházet z příjmu za X.- XII.? Jak je to sprůměrem
>>,když ve
>>dnech 1-12.10.byla nemoc.Díky
>
>dobrý den, paní Jiřko, mohu vás poprosit nevíte jak mám ručně vypočítat průměr nového zaměstnance? v prac. smlouvě je dáno 80,- Kč/hod 6,- Kč příplatek za škodlivé prostředí a 0-30% pohyblivá složka mzdy (prémie) v PC se následně průměry počítají sami, ale jde mi o to první zadání, první výpočet, abych tohoto za-nce nepoškodila, děkuji o pomoc.
každopádně započítáte 80 Kč, potom záleží, kolik % času bude mít placeno za ztížené prostředí (ze zákona je 10% minim. mzdy, Vy máte 6 Kč/hod.), takže Vy budete počítat z těch 6 Kč - pokud by pracoval celých 100% času ve ztíženém prostř., tak k 80 Kč připočítáte 6 Kč, pokud třeba 50% času, připočítáte 3 Kč a potom záleží, zda v 1. měsíci dáváte nebo nedáváte prémie, to byste potom také příp. připočetla (0 - 30% ze součtu zákl. mzdy a ztíž. prostř.)
součet těchto částek použijete jako pravděp. výdělek
Tak jsem se do toho ponořila,ale ať počítám jakkkoli,vychází mi podstatně nižší průměr za IV. čtvrtletí nežjaký jsem měla za III.čtvrtletí.To by asi nešlo ,aby mi účetní napsala ten ze III.že?Holt se musím modlit ,aby firma měla práci ajá fakt na ten blbej pracák nemusela.
Dobrý den,měl bych k tomuto pro mě zajímavému tématu které se mě rovněž týká ,nějaké dotazy které z uvedeného článku nelze posoudit,mám dosud odpracovaných 10 měsíců během 3 let čili mě ze zákona chybí 2 měsíce,pokud by se mě nepodařilo do této doby /což je 7.2009/sehnat zaměstnání tak o získání podpory přijdu to je jasné ale např. v mediich se uvádí že uchazeč musí během 3 let odvádět soc. pojisštění po dobu 12 měsíců což je přece jen trochu něco jiného,znamená to tedy že v mém případě pokud si doplatím ony zbývající 2 měsíce na sociálním pojištění budu tuto podmínku mít splněnou a mít možnost žádat o podporu ?Ještě by mě zajímalo ze které doby se vypočítává průměr měsíčního čistého výdělku,pracoval jsem totiž dosud u dvou zaměstnavatelů a nyní pokud se zadaří najít práci pro zbýv. 2 měsíce to bude třetí,znamená to že bude výpočet prováděn pouze z těchto dvou posledních měsíců ???Děkuji za odpověd,Wrobel J.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
20. 12. 2008 10:31
Reálné nebezpečí,že mi nebude prodlouženn PP na dobu určitou.Ctěla bych alespoň trochu tušit,kolik mi vyjde průměrný výdělek z něhož se pak počítá podpora.Jelikož jsem nikdy nezaměstnaná nebyla a všechny firrny v okolí propouštějí vidím to tak černě,že to tak dopadne ( a je mi z toho hůř než ouzko).
Když tedy sečtu hrubé mzdy,odečtu Sp.Zp a zálohu na daň,tak mi vyjde průměr pro ÚP,nemocenská se do toho nepočítá a sleva na dani pro ČID také ne?Děkuji za názor.