Re: prosím o radu - DPČ nebo DPP
Ještě prosím, odhlásím se u firmy na tiskopisech platných v r. 08 a od 2.1.09 sepíši DPP, kterou nikde nehlásím, a stále budu platit srážkouvou daň? Prohlášení mám podepsané u hl.zaměstnavatele. Nebo můžu srážet klasickou, bez slevy na popl. a pak si provést přiznání? Díky H.
Re: prosím o radu - DPČ nebo DPP
>>>>Dobré ráno, prosím zkušenější o radu. Pracuji na HPP
>>>>a
>>>>na DPČ zpracovávám měsíčně mzdy na dph pro jedno
>>>>menší
>>>>s.r.o. Tedˇke konci roku se budu muset odhlásit ze
>>>>soc. poj., neboť má mzda nedosahuje 2.OOO,- Kč. Mohu
>>>>tuto
>>>>činnost vykonávat jenom na DPP, za měsíc mám tak
>>>>10-11
>>>>hod. a zda nevadí, že je to opakující se činnost.
>>>>Děkuji Hanka
>>>
>>>nevadí, klidně, pouze limit 150 hod/rok u jednoho
>>>zam-tele, Vám to tak dá možnost max. 12,5 ho.
>>>měsíčně,
>>>což
>>>Vám stačí,jak píšete.
>>Díky za rychlou odpověď
>Ještě prosím, odhlásím se u firmy na tiskopisech
>platných v r. 08 a od 2.1.09 sepíši DPP, kterou nikde
>nehlásím, a stále budu platit srážkouvou daň?
To záleží na příjmu - do 5000Kč/hrubého/měs. je srážková daň, nejde do daň.přiznání, nad 5000Kč/hrubého/měs. je zálohová daň - musíte podat daň.přiznání
Prohlášení
>mám podepsané u hl.zaměstnavatele. Nebo můžu srážet
>klasickou, bez slevy na popl. a pak si provést přiznání?
to v žádném případě nejde, nemůžete mít podepsané daň.prohlášení u 2 nebo více zam-telů současně (ani nelze mít podepsané u 1 a tam pobírat slevy a u druhého mít jen podepsané bez slev - to je protizákonné, zákon to zakazuje)
pokud máte podepsané daň.prohl. u "hlavního" zam-tele, tak u dalšího/ch zam-tele/lů ho již nemůžete podepsat a je daněno tak, jak jsem popsala
>Díky H.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
21. 12. 2008 9:17
Dobré ráno, prosím zkušenější o radu. Pracuji na HPP a na DPČ zpracovávám měsíčně mzdy na dph pro jedno menší s.r.o. Tedˇke konci roku se budu muset odhlásit ze soc. poj., neboť má mzda nedosahuje 2.OOO,- Kč. Mohu tuto činnost vykonávat jenom na DPP, za měsíc mám tak 10-11 hod. a zda nevadí, že je to opakující se činnost. Děkuji Hanka