Re: likvidace organizační složky
dobry den,
zkusim se zeptat nez vam odpovim. vite jak se likviduje organizacni slozka? ja jsem tuto zkusenost jeste do nedavna nemel a docela me to prekvapilo. ;o) nechapu, kdo vam rekl ze bude likvidator a bude neco likvidovat. vy chtece zlikvidovat firmu v italii? organizacni slozka je pouze v podstate odstepny zavod. jako kdyz ma nekdo firmu v plzni a udela si vyrobu treba v brne. ja vim, ze tohle ma svoje ico atd., ale je to proste tak. co jsem tak zjistil, tak se nic nelikviduje. pouze se oznamuje. ma to svou logiku. puvodni firma totiz funguje dale a vy jenom ukoncite tady jeji cinnost. prava a povinnosti trvaji stale, protoze prechazi (vlastne jsou porad) ty puvodni firmy. takze doklady, ... vse se presuje do sidla firmy. tak to alespon fungovalo u me. napsal jsem ze ukoncuje org. slozka cinnost. prevezl doklady a bylo. vsechny urady chteli prijit na kontrolu, ale z rejstriku to bylo ihned vymazano a tak jsem jim jen oznamil, ze org. slozka je jiz vymazna a jestli neco chteji at se obrati na firmu do rakouska. tod ma zkusenost. koukal jsem jak vyvorana mys, ze nikdo nezkoumal zda ma firma zavazky, zda dluzi statu, lidem vyplaty, .... proste to vymazali a bylo. zadna likvidace, zadny kontroly, ...
jeste jsem se ted podival na udaje z OR.
takze firma mela obchodni nazev te v rakousku a sidlo mela v rakousku. misto podnikani org. slozky bylo CR.
způsob zániku: zrušení právnické osoby bez likvidace bez nástupců
takze zadna LIKVIDACE ani LIKVIDATOR.
pozor tedy jestli na vas nekdo nechce udelat nejakou boudu. ;o) aby to nebyla jako likvidace a nakonec z toho nevylezlo prepsani spolecnosti na vas - na bileho kone. ;o)
Jelikož už pro tu firmu nepracuji a bývalá šefová na mě tlačí s výmluvou že valná hromada mě v listopadu zmocnila a že by museli opět čekat do listopadu, kdy se opět v.hrom.sejde..a že val.hromada má 1500 členů..zdá se mi to podivné, ale jelikož sem se s tímto nikdy nesetkala, tak se raději ptám.Zda na mě opravdu něco nešila.
Když org. slož. vzniká, tak není žádný notářský zápis ani cokoli jiného - není to vznik S.R.O. Pouze se vyplní formulář pro ŽÚ a OR. Takže zrušení org. slož. analogicky pouze oznámit OR - výmaz a totéž ŽÚ.
Akorát nevím, zda formulář podepisuje statutární orgán (ředitel), nebo vedoucí org. slož. To si nejsem jistý.
Lze poslat i přes internet, pokud máte epodpis.
jj. u me to podepsal reditel zmocneny jednat za org. slozku ve vsech vecech v CR. ;o)
rekl bych, ze tohle je fakt bordel, protoze tu muze byt dost dluhu a oni vam to vymazou ani nemrknou. zadna kontrola. proste nic.
na druhou stranu je pravda, ze oni maji kde kontrolovat. doklady musi byt ulozeny, ale uz vidim nejakeho urednika co mu ve 3 hodiny padla, ze bude vyzadovat kontrolu v rakouske firme. ;o) radsi se na to vsechno vy... konstatuje ze firma byla vymazana z OR a tim to zakonci.
takze. zadny likvidator, zadna likvidace, ... pouze oznameni o zruseni org. slozky podepsany tim, kdo muze za org. toto rozhodnout.
Dále mi je argumentováno toto, nějak se mi to nezdá, protože se už nesnaží abych to podepsala, když jsem jí napsala že org. složka se nelikviduje tak mi odpověděla toto.....To platí obecně, pokud stanovy
společnosti nestanoví jinak. Daná společnost má ve svých listinách podmínku, že o
tom nemůže rozhodnout jen vedoucí org. složky, ale valná hromada zakl.
spol., která toto ukončení musí uskutečnit s notářským zápisem. Vy jste
právě měla jen přetlumočit jejich přání u notáře.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 12. 2008 15:38
Dobrý den, potřebovala bych poradit. měla bych podepsat jednu plnou moc která mě zmocnuje k zastupování jediného společníka organizační složky(společnost sídlící v Itálii)při výkonu valné hromady a aby za něj rozhodla o zrušení org.složky konsorcia a o jejím vstupu do likvidace,jmenovala likvidátora a určila jeho výši a pořídila o tom not.zápis.Dále zmocnuje aby v souvislosti jejím jménem jako účastníka řízení o zápis změn do ORjednala ve věci zápisu změndo OR,aby podávala a podepisovala žádosti a návrhy. Toto je část té PM-upravená. A jde mi o to, že když si řeknu nějakou horentní sumy abych to nemusela podepsat jestli to bude protizákoné. A jaké důsledky tato plná moc může mít.Je mi pořád argumentováno, že vše bude dělat likvidátor..Děkuji