Dodatečné přiznání k DPH

• (neregistrovaný)

21. 12. 2008 19:23

Dobrý den, dovluji si Vás požádat o radu. Při účtování jsem zjistila, že jsme dvakrát zaúčtovali jednu a tu samou fakturu (došlou - za materiál) a tak jsme si dvakrát nárokovali odpočet DPH. Vystavila jsem dodatečné přiznání k DPH. Chtěla jsem se zeptat, zda je k tomu přiznání nutné na finanční úřad přiložit ještě nějaký dopis, že se jednalo o přehlédnutí a popsat jim, co se stalo a popřípadě přiložit i kopii té faktury? Nebo se jim tam odevzdá pouze to dodatečné přiznání a uhradí se ta částka? Děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 12. 2008 20:35

anonym (neregistrovaný)

Re: Dodatečné přiznání k DPH
      Nic nemusíte dokládat. Podáte dodatečné DaP a uhradíte doplatek. Toť vše.
      Pozor jenom, pokud podáváte dodatečné DaP v odvolací lhůtě (30 dnů po termínu podání), pak je vhodnější, než odvolání proti DaP, vzdát se práva odvolání po celou dobu běhu odvolací lhůty a podat dpdatečné DaP.

• 21. 12. 2008 20:42

Lucka (neregistrovaný)

Dodatečné daňové přiznání budeme předkládat za druhé čtvrtletí roku 2008, protože jsem si toho všimla až dnes. Mám tedy DaP napsat ještě že se vzdávám práva na odvolání? Můžete mi to, prosím, ještě blíže vysvětlit? Děkuji. Lucka

• 21. 12. 2008 21:01

romana (neregistrovaný)

dopis, že se vzdáváte práva na odvolání už neposílejte, je to po termínu 30-ti dnů. Podejte dodatečné DPH a můžete napsat vysvětlující dopis. Alespoň já to tak praktikuji (doporučil mi to dańový poradce)

• 21. 12. 2008 21:15

Lucka (neregistrovaný)

Děkuji Vám za informaci. Ještě jsem se chtěla zeptat, pokud napíšu vysvětlující dopis, ohledně toho, že jsem se přehlédla a omylem zaúčtovala stejnou fakturu dvakrát, jestli se stává, že potom finanční úřad provede nějakou kontrolu? Budeme ještě platit třeba nějaké penále nebo pokutu?Za informaci děkuji. Lucka

• 22. 12. 2008 10:59

Michaela (neregistrovaný)

Vysvětlující dopis bych spíše připojila k odvolání. Ale u dodatečného přiznání bych už žádný dopis nepřipravovala. Na základě Vašeho (asi) prvního dodatečného přiznání, bych se neobávala kontroly, právě kvůli tomu, že jste podali dodatečné. To se stává prostě běžně. Budete určitě platit úrok z prodlení, měli jste vyšší daňovou povinnost, ale zaplatili jste daň později než jste měli (viz § 63 zákona č. 337/1992 Sb. o správě daní a poplatků)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).