Re: kdo provede roční zúčtování daně
to záleží na tom, zda máte nebo nemáte nějakého zam-tele v průběhu prosince
pokud jste celý měsíc prosinec vedená na úřadu práce, ale nemáte žádný přivýdělek (dle zákona), potom můžete požádat o roční zúčtování posledního zam-tele (tedy toho do 30.11.) - samozřejmě vždy jde o to, zda vůbec můžete požádat zam-tele o RZD, že nemáte povinnost z jiného důvodu podat daň.př. na FÚ
jenže to má malý háček - pokud je ten zam-tel v konkurzu, nebo má problémy s výplatami mezd, tak bych volila každopádně daň.př. na FÚ, protože FÚ Vám ty peníze vyplatí, kdežto od zam-tele byste se těch peněz nemusela dočkat (pokud by peníze navíc vyplácel úřad práce, tak ten přeplatky z RZD nevyplácí)
Re: kdo provede roční zúčtování daně
RZ za rok 2008 Vám provede zaměstnavatel, který byl vaším posledním zaměstnavatelem v roce 2008 a u kterého jste měla podepsané prohlášení, pokud ho zúčtování požádáte do 15.2.09 (podepíšete žádost s prohlášení, kde také prohlašujete, že nejste povinna podávat přiznání). A stejně tak RZ za rok 2009 - to Vám provede zam-tel, kterého budete mít jako posledního v r. 2009 a u kterého budete mít podepsané prohlášení, pokud ho o zúčtování požádáte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
21. 12. 2008 20:01
Pokud mi 31.1.2009 skončí PP (doba určitá)a já se ocitnu na ÚP,kdo mi provede roční zúčtování daně,když nebudu mít z-tele?Mám podepsané prohlášení.Díky.