Kdo provede roční zúčtování daně

• (neregistrovaný)

21. 12. 2008 20:01

Pokud mi 31.1.2009 skončí PP (doba určitá)a já se ocitnu na ÚP,kdo mi provede roční zúčtování daně,když nebudu mít z-tele?Mám podepsané prohlášení.Díky.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 12. 2008 20:40

hrošík (neregistrovaný)

Re: kdo provede roční zúčtování daně
      Poslední zaměstnavatel, když ho požádáte do 15.2.2009

• 23. 12. 2008 18:05

Daniela (neregistrovaný)

A prosím, jak to je pokud poslední zaměstnavatel je např. do 30.11., to se pak musí dát daňové přiznání?? Děkuji

• 24. 12. 2008 6:24

xy5

to záleží na tom, zda máte nebo nemáte nějakého zam-tele v průběhu prosince
      pokud jste celý měsíc prosinec vedená na úřadu práce, ale nemáte žádný přivýdělek (dle zákona), potom můžete požádat o roční zúčtování posledního zam-tele (tedy toho do 30.11.) - samozřejmě vždy jde o to, zda vůbec můžete požádat zam-tele o RZD, že nemáte povinnost z jiného důvodu podat daň.př. na FÚ
      jenže to má malý háček - pokud je ten zam-tel v konkurzu, nebo má problémy s výplatami mezd, tak bych volila každopádně daň.př. na FÚ, protože FÚ Vám ty peníze vyplatí, kdežto od zam-tele byste se těch peněz nemusela dočkat (pokud by peníze navíc vyplácel úřad práce, tak ten přeplatky z RZD nevyplácí)

• 21. 12. 2008 20:43

Jiřka (neregistrovaný)

RZ za rok 2008 Vám provede zaměstnavatel, který byl vaším posledním zaměstnavatelem v roce 2008 a u kterého jste měla podepsané prohlášení, pokud ho zúčtování požádáte do 15.2.09 (podepíšete žádost s prohlášení, kde také prohlašujete, že nejste povinna podávat přiznání). A stejně tak RZ za rok 2009 - to Vám provede zam-tel, kterého budete mít jako posledního v r. 2009 a u kterého budete mít podepsané prohlášení, pokud ho o zúčtování požádáte.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).