1 sídlo - 2x IČO - provozní náklady

• (neregistrovaný)

22. 12. 2008 11:54

Dobrý den, prosím o radu. Jedná se o s.r.o. s jedním jednatelem a dvěma s.r.o. na jednom sídle firmy. Jednatel si kvůli druhu činnosti založil letos ještě jedno s.r.o., prodej přes internet na jiné IČO a stejné sídlo. Provozní náklady jako elektrřina, voda jdou stále za první firmou . . . druhá firma má akurát jiný bankovní účet. Budu muset podat DzPPO 2008 za obě společnosti. To mi je jasné, nevadí ale, že náklady v převažné vetšině (mimo platbu domén a zboží co koupil a prodáva přes net) teda voda, elektřina, nájem jsou stále pod patronem první firmy? Lze to smluvně sepsat a mít od toho klid? Nevím totiž v jakém poměru bych ti náklady asi 1:1 dělila. Díky předem

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 12. 2008 12:56

I. (neregistrovaný)

Re: 1 sídlo - 2x IČO - provozní náklady
      Jsou to dvě různé firmy a tak se k nim také musíte chovat. Nemůžete mít všechny provozní náklady v první firmě. Část jich musí dostat firma druhá. Udělejte si třeba podnájemní smlouvu a související služby fakturujte paušálem (tj. ty energie, voda). Možná už podnájemní smlouvu máte, protože si myslím, že jste ji museli předložit při zakládání té druhé společnosti.

• 22. 12. 2008 13:03

Zuzana (neregistrovaný)

Ano, při zakálání předkládal jednatel souhlas pronajímatele, o tom, že souhlasí se sídlem druhé společnosti. Smlouva o podnájmu + elektroměr jsou na firmu první, která tam existuje díl.
      Je to jedna místnost, druhá firma se děje prodejem přes internet, hold ale do OR uvedl jednatel stejné sídlo pro potřeby založení.
      Teoreticky mohl mít i svoji vlastní trvalou adresu a nezatízil by stávající firmu. Služby vodu a elektřinu mohu paušálem? Nebo podle skutečné spotřeby, ale kdo to rozsoudí? A nájemné? Vždyť je to jedna místnost. Jsem z toho zoufalá

• 22. 12. 2008 14:36

Zuzana (neregistrovaný)

To jsem opět já. Jednatel na mně kouká jako na blázna, že chci přefakturovat polovinu nájmu na druhou firmu a vyúčtování energíí budeme taky řešit na půl? Tvrdí mi, že mi napíše smlouvu, že druhá firma nemá provozní náklady související s pronájmem. Co mu mám na to říct? Nejlépe § zákona.
      Děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).