Re: Ukončení prac.poměru - odstupné
u Vás se nejedná o odstupné, ale odměnu
abyste měla nárok na odstupné, musela byste v dohodě o uk. PP mít uvedený § 52 odst. a, b nebo c - to je nárok na nejméně 3 nás. průměr. výdělku
protože jste ale podepsala dohodu dle § 49 a dohodli jste se na odměně, tak Vám vyplatí odměnu na jaké jste se dohodli
z té Vám bude sraženo SP, ZP, zdaní se společně se mzdou
jen podotýkám, že pokud jste se dohodli na uk. PP dle § 49, tak Vám ani žádnou odměnu nemusel zam-tel vyplatit (ale když jste se na ní dohodli, tak je to dobře pro Vás), jak spočítá zam-tel tuto odměnu, to záleží na něm (není to dáno zákonem, jak ji má vypočítat - u odstupného je to něco jiného, tam by musel dle zákona postupovat)
pokud máte uk. PP 31.12.2008, tak tímto dnem také ukončíte PP - měla byste mít tedy zaplaceny ty zbývající dny od 23.12. - svátky, dobírání dovolené apod.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
23. 12. 2008 10:46
Dobrý den,
mám dotaz ohledně výpočtu odstupného, zaměstnavatel se mnou ukončil prac.poměr dohodou k 31.12., podepsáno 23.12. - od té doby mne poslal domů ( nevím, zda mi budou proplaceny zbývající dny do konce měsíce).
V dohodě o rozvázání prac. poměru mám uvedenou mimořádnou odměnu ve výši dvojnásobku hrubé měsiční mzdy, jakým zp. bude počítána - z platu ve zk době (23000 Kč hrubého) nebo po zk. době (25000Kč hrubého).V prosinci jsem navíc byla týden v pracovní neschopnosti. Bude snížena o daň ze mzdy, zdr. a sociální pojištění, či nikoli. Budou mi proplaceny dny do konce pr. poměru, pokud mne zamstnavatel poslal domů se slovy, že mám volno ( dovolenou již mám vybránu).
Děkuji za odpověď
Lucka