Ukončení prac.poměru - odstupné

• (neregistrovaný)

23. 12. 2008 10:46

Dobrý den,

mám dotaz ohledně výpočtu odstupného, zaměstnavatel se mnou ukončil prac.poměr dohodou k 31.12., podepsáno 23.12. - od té doby mne poslal domů ( nevím, zda mi budou proplaceny zbývající dny do konce měsíce).
    V dohodě o rozvázání prac. poměru mám uvedenou mimořádnou odměnu ve výši dvojnásobku hrubé měsiční mzdy, jakým zp. bude počítána - z platu ve zk době (23000 Kč hrubého) nebo po zk. době (25000Kč hrubého).V prosinci jsem navíc byla týden v pracovní neschopnosti. Bude snížena o daň ze mzdy, zdr. a sociální pojištění, či nikoli. Budou mi proplaceny dny do konce pr. poměru, pokud mne zamstnavatel poslal domů se slovy, že mám volno ( dovolenou již mám vybránu).

Děkuji za odpověď

Lucka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 12. 2008 10:51

Lucka (neregistrovaný)

Re: Ukončení prac.poměru - odstupné
      Ještě dodatek, jedná se o dohodu uzavřeno dle paragrafu 49 zákoníku práce

• 23. 12. 2008 11:04

xy5

Re: Ukončení prac.poměru - odstupné
      u Vás se nejedná o odstupné, ale odměnu
      abyste měla nárok na odstupné, musela byste v dohodě o uk. PP mít uvedený § 52 odst. a, b nebo c - to je nárok na nejméně 3 nás. průměr. výdělku
      protože jste ale podepsala dohodu dle § 49 a dohodli jste se na odměně, tak Vám vyplatí odměnu na jaké jste se dohodli
      z té Vám bude sraženo SP, ZP, zdaní se společně se mzdou
      jen podotýkám, že pokud jste se dohodli na uk. PP dle § 49, tak Vám ani žádnou odměnu nemusel zam-tel vyplatit (ale když jste se na ní dohodli, tak je to dobře pro Vás), jak spočítá zam-tel tuto odměnu, to záleží na něm (není to dáno zákonem, jak ji má vypočítat - u odstupného je to něco jiného, tam by musel dle zákona postupovat)
      pokud máte uk. PP 31.12.2008, tak tímto dnem také ukončíte PP - měla byste mít tedy zaplaceny ty zbývající dny od 23.12. - svátky, dobírání dovolené apod.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).