Re: Účet 082-oprava počáteč.stavu
===
mozna jsem natvrdla, ale nechapu vas dotaz. pokud minuly rok bylo zavrene ucetnictvi, tak museli aktiva sedet na pasiva v rozvaze. jak je mozne ze vam toto nevychazi? pokud byla zadana spatne porizovaci cena, tak predpokladam, ze byla cena zauctovana bud vyssi nebo nizsi na 022 a vy postupne odepisujete 551/082. opravu muzete udelat tak, ze udelate zvyseni nebo snizeni ceny....otazka jeste je, v jake vysi byly uplatneny danove x ucetni odpisy....
muzete pripad trosku rozvest?
Děkuji a pokusím se vysvětlit.Už jsem na to asi přišla,ale zdá se mi,že tento případ je ještě horší.Některé šanony mám u sebe a některé ne(dělám na fakturu).Podle banky a zařazení přes ID je částka v pořádku,ale do karty napsala(spíš se asi překlepla a nepřišla na to)pořizovací cenu o 300000,-větší a z této částky vypočítala odpis.Budu muset dělat opravné daň.přiznání nebo to jde "nějak jinak"?
===
ucetni odpisy si muzete stanovit dle sveho. tudiz pokud se odepisovala vetsi castka, tak budete odepisovat kratsi dobu (myslim, ze i ostatni na to budou mit stejny nazor). otazka je jak byli vypocteny danove odpisy? ty musi byt dle zakona o dani z prijmu a samozrejme z realne ceny. rozdil mezi zustatkovou cenou ucetni a danovou se zohlednuje v danovem priznani k dani z prijmu pravnickych osob - tzn. ze budete muset udelat dodatecne dan.priznani....ale nezoufejte - treba to vyjde ve vas prospech
>>>>Dobrý den,dělám letos první přiznání s.r.o a prosím o
>>>>pomoc.Už teď si dělám v ID odpisy majetku a přišla
>>>>jsem na to,že minulá účetní omylem zadala špatnou
>>>>poř.cenu.Děkuji.
>>>mozna jsem natvrdla, ale nechapu vas dotaz. pokud
>>>minuly rok bylo zavrene ucetnictvi, tak museli aktiva
>>>sedet na pasiva v rozvaze. jak je mozne ze vam toto
>>>nevychazi? pokud byla zadana spatne porizovaci cena,
>>>tak
>>>predpokladam, ze byla cena zauctovana bud vyssi nebo
>>>nizsi na 022 a vy postupne odepisujete 551/082.
>>>opravu
>>>muzete udelat tak, ze udelate zvyseni nebo snizeni
>>>ceny....otazka jeste je, v jake vysi byly uplatneny
>>>danove x
>>>ucetni odpisy....
>>>muzete pripad trosku rozvest?
>>Děkuji a pokusím se vysvětlit.Už jsem na to asi
>>přišla,ale zdá se mi,že tento případ je ještě
>>horší.Některé
>>šanony mám u sebe a některé ne(dělám na
>>fakturu).Podle
>>banky a zařazení přes ID je částka v pořádku,ale do
>>karty napsala(spíš se asi překlepla a nepřišla na
>>to)pořizovací cenu o 300000,-větší a z této částky
>>vypočítala odpis.
>===
>ucetni odpisy si muzete stanovit dle sveho. tudiz
>pokud se odepisovala vetsi castka, tak budete odepisovat
>kratsi dobu (myslim, ze i ostatni na to budou mit
>stejny nazor). otazka je jak byli vypocteny danove odpisy?
>ty musi byt dle zakona o dani z prijmu a samozrejme z
>realne ceny. rozdil mezi zustatkovou cenou ucetni a
>danovou se zohlednuje v danovem priznani k dani z prijmu
>pravnickych osob - tzn. ze budete muset udelat
>dodatecne dan.priznani....ale nezoufejte - treba to vyjde ve
>vas prospech
No právě.Dodatečné daň.přiznání jsem nikdy ještě nedělala.Společnost je ve ztrátě a bude ještě další roky. Prosím,jak se dělá dodat.přiznání? Nešlo by jen letos udělat odpisy takové,aby souhlasila odpisová částka za dva roky?Asi ne,že?Pěkné svátky a děkuji za dnešní odpovědi.
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
24. 12. 2008 12:09
Dobrý den,dělám letos první přiznání s.r.o a prosím o pomoc.Už teď si dělám v ID odpisy majetku a přišla jsem na to,že minulá účetní omylem zadala špatnou poř.cenu.Teď mi o v rozvaze nevychází.Jak můžu počáteční stav opravit-přes ID a jakými účty?Na kartě je to v pořádku.Anebo ještě opačně-dělám já něco špatně?Děkuji.