Re: Zpětné podání daňového přiznání
Ne že můžete, ale DP podat musíte. Od zaměstnavatelů si vyžádejte potvrzení o zdanitelných příjmech. Příjmy od obou zaměstnavatelů uvedete v DP v oddíle §6 (příjmy ze závislé činnosti), již zaplacenou daň (zohledníte případný vrácený přeplatek na dani u svého zaměstnavatele z ročního zúčtování - pokud jste si ho nechala udělat) uvedete v DP a doplatíte rozdíl. Počítejte s tím, že FÚ vám pravděpodobně zvýší daň o 10% za pozdně podané přiznání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
25. 12. 2008 18:59
Od června 2007 mám vedlejší pracovní poměr, kde hrubá mzda měsíčně přesahuje 10 000Kč. Tuto výplatu dostávám po zdanění, takže jsem nevěděla, že je potřeba podat individuální daňové přiznání. Náhodně jsem se dozvěděla, že pokud hrubá mzda u vedlejšíhp prac. poměru přesahuje 5000, je třeba podat daňové přiznání. Chtěla bych tak učinit zpětně, protože nechci mít s FÚ žádné nepříjemnosti. Můžete mi poradit?