Re: Minimální záloha na SP v r,2009
Minimální pojistné je 96 Kč měsíčně. Minimálnímu pojistnému budou ovšem odpovídat i minimální dávky nemocenské .
OSVČ, která se pro účely placení záloh na pojistné v roce 2009 považuje za OSVČ vykonávající hlavní samostatnou výdělečnou činnost,je povinna v roce 2009 platit zálohy na pojistné od kalendářního měsíce, v němž byl (měl být) podán Přehled o příjmech a výdajích,aspoň v minimální výši 1 744 Kč.
Re: Minimální záloha na SP v r.2009
Mám jiná čísla pro rok 2009:
měsíční záloha na sociální daň u OSVČ 1 720
nemocenské je u OSVČ dobrovolné jinak 56
Opisuji z materiálu od Ženíškové, což považuji za důvěryhodný zdroj a nepřepočítával jsem to. Ale možná tam nemá novelu ZDP, která bude publikována 1.1.2009 a která šáhla i do jiných daní, než je daň z příjmů. Takže bez záruky.
Hezký den!
Re: Minimální záloha na SP v r.2009
Když jsme to zkoušela počítat přes Přehled na OSSZ na 2008, tak by nová záloha měla být 1744 Kč.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 12. 2008 11:24
Kolik prosím budeme platit jako OSVČ minimální zálohu na důchodové SP a kolik na nemocenské SP od Ledna 2009? Zdravotní jsem našla ale konkrétně SP nemohu najít ani na stránkách cssz. Díky H.