opravdu mi nikde neporadíte ????
>Dobrý den,
>máme 1 zam-ce, který má 3 děti a měsíčně si daňový
>bonus neuplatńuje, chce to až v ročním zúčtování. Při
>tomto ročním zúčtování mi bude muset FÚ vracet docela
>velkou částku. Je to tak, že si napíšu jen 1x žádost o
>poukázání chybějící nebo všech 12 žádostí? Mám v tom
>trochu "hokej".....
>Děkuji
Re: daňový bonus při ročním zúčtování za
Tento přeplatek vyúčtujete na základě vyúčtování daně z příjmů FO ze záv. činn. a z funkč. prož., která se podává do 20.02.2008. Pokud Vám vyjde z celého vyúčtování přeplatek, tak požádáte o vrácení. Každý měsíc byste žádala pouze pokud byste měla každý měsíc přeplatek. Doufám, že mi rozumíte jak to myslím.
Re: daňový bonus při ročním zúčtování za
Požádáte jednou a to na tiskopisu:Žádost podle § 35d odst. 9 zákona o daních z příjmů o poukázání chybějící částky vyplacené plátcem daně poplatníkům na doplatku na daňovém bonusu z ročního vyúčtování záloh a daňového zýhodnění.Tuto žádost si můžete stáhnout na stránkách mfcr.cz.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
29. 12. 2008 10:09
Dobrý den,
máme 1 zam-ce, který má 3 děti a měsíčně si daňový bonus neuplatńuje, chce to až v ročním zúčtování. Při tomto ročním zúčtování mi bude muset FÚ vracet docela velkou částku. Je to tak, že si napíšu jen 1x žádost o poukázání chybějící nebo všech 12 žádostí? Mám v tom trochu "hokej".....
Děkuji