Dodatečná DPH - rok 2006

• (neregistrovaný)

29. 12. 2008 18:55

Dobrý večer,

dělám si inventuru DPH po kolegyni a podle systému není zaúčtováno uplatnění/přiznání DPH u některých položek z roku 2006. Prohledávám šanony a soubory s propočty DPH a přiznáními, ale zatím nejsem z toho příliš chytrá.
    Při odchodu mi kolegyně tvrdila, že vše do r.2007 je hotové - takže vycházím z toho, že ta dodatečná přiznání byla podaná, ale nezaúčtovaná (máme analytiku na jednotlivé druhy daní, které se přeúčtovávají na 343000).

Na analytice mám stále zůstatky, které mi auditoři vytýkají, takže to teď musím dát do kupy.

Lze někde zjistit, zda-li vůči FÚ je vše vyřízené, abych je přiliš nedráždila?
    Jak nejlépe (a s kterým datem) vyúčtování DPH zaúčtovat?

Předem děkuji a přeji hezký večer

karmela

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 12. 2008 9:34

Ma (neregistrovaný)

Re: dodatečná DPH - rok 2006
      Asi bych začala tím, jak se na analytiky obraty dostaly. Pak bych srovnávala měsíční soupisky DPH s daňovým přiznáním - tím bych se měla dostat k tomu, co a proč mám na analytikách zaúčtováno - co mě tam visí. Bude to mravenčí práce - chápu. Ale jinak to asi nerozklíčujete. Na posledním školení nám lektor říkal, že pokud uplatňujeme DPH 3 roky zpět můžeme na základě rozhodnutí komory poradců bez dodatkového - ale uplatnit v běžném přiznání k DPH.

• 30. 12. 2008 10:55

karmela (neregistrovaný)

Děkuji, no čeká mě opravdu mravenčí práce - měsíčně zaúčtujeme kolem 4-5000 položek. Naštěstí mi systém dokáže vytáhnout neuplatněné doklady, takže najít ta dodatečná přiznání a porovnat...
      Holt nějak ty auditory ukecat musím...

karmela

• 30. 12. 2008 9:39

LeaX (neregistrovaný)

Poplatník, popř. jeho zástupce může jít nahlídnout do spisu DPH u správce daně - zjistí se, která dodatečná přiznání jsou evidována.
      Kdy jste naposled žádali o výpis ze svého daňového účtu - jestli jste ve vztahu ke správci daně neutrální, či eviduje nějaké přeplatky (nedoplatky by jistě nějak vymáhal)? - Elektronická žádost zdarma, papírová za poplatek.
      Vůbec není na škodu zřídit si el. přístup do daňové schránky - dá se tam dohledat spousta věcí, zvláště při nepravidelném placení, podávání dod. přiznání apod.

• 30. 12. 2008 10:49

karmela (neregistrovaný)

Děkuji za radu, poslední výpisy mám z konce května 2008 a pak i ze srpna 2008, takže se tím pokusím znovu prokousat.Předpokládám kód 207 bude dodatečné přiznání, jsou tam i nějaká prodlení atp. z dřívějška (kody 303, 309, 406,..)
      Pak už mi opravdu zbývá prohrabat podrobně těch asi 6 šanonů s podklady...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).