Re: Pohoda x datum usk. účetního případu
Program Pohoda je dost přehledný, jen je třeba se v něm zorientovat a naučit se používat výbornou nápovědu, a to jak celkovou (Nápověda nebo F1 u políčka), tak rychlou - k jednotlivým políčkům (Ctrl+F1)
Nedříve prozkoumejte Globální nastavení. V agendě GN/Zaúčtování je volba: Datum úč. případu odvozovat od zd. plnění - volíte zúčtování do úč. deníku. Osobně preferuji účtování do deníku od zd. plnění, neboť získáte lepší přehled nejen o DPH (tzv. čištění účtů na konci zd. období), ale i přesnější měsíční přehled o hospodaření). Časovou posloupnost dodržujte v jednotlivých agendách.
Vím, že každý hledá v novém programu to, na co byl dříve zvyklý, ale to mnohdy není šťastné. Mnoho úspěchů s účtováním v Pohodě. I po xy letech s tímto programem (a myslím, že ho znám hodně dobře) stále objevuji nové možnosti tohoto programu. Jistě, má i nedostatky, ale vždy se daly nějak vyřešit nebo obejít.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
29. 12. 2008 21:37
Mám nový program pohoda a trochu v něm tápu. Z minulého programu jsem zvyklá účtovat do účetního deníku datem přijetí či vydání faktury, v tomto programu mi to hází datu zd. plnění. Je to sice přehlednější z hlediska DPH, nicméně z účetního hlediska mi to přijde nesprávné, když mám dodržet časovou posloupnost. Jak by to mělo být správně?