Pohoda x datum usk. účetního případu

• (neregistrovaný)

29. 12. 2008 21:37

Mám nový program pohoda a trochu v něm tápu. Z minulého programu jsem zvyklá účtovat do účetního deníku datem přijetí či vydání faktury, v tomto programu mi to hází datu zd. plnění. Je to sice přehlednější z hlediska DPH, nicméně z účetního hlediska mi to přijde nesprávné, když mám dodržet časovou posloupnost. Jak by to mělo být správně?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 12. 2008 9:56

LeaX (neregistrovaný)

Re: Pohoda x datum usk. účetního případu
      Program Pohoda je dost přehledný, jen je třeba se v něm zorientovat a naučit se používat výbornou nápovědu, a to jak celkovou (Nápověda nebo F1 u políčka), tak rychlou - k jednotlivým políčkům (Ctrl+F1)
      Nedříve prozkoumejte Globální nastavení. V agendě GN/Zaúčtování je volba: Datum úč. případu odvozovat od zd. plnění - volíte zúčtování do úč. deníku. Osobně preferuji účtování do deníku od zd. plnění, neboť získáte lepší přehled nejen o DPH (tzv. čištění účtů na konci zd. období), ale i přesnější měsíční přehled o hospodaření). Časovou posloupnost dodržujte v jednotlivých agendách.
      Vím, že každý hledá v novém programu to, na co byl dříve zvyklý, ale to mnohdy není šťastné. Mnoho úspěchů s účtováním v Pohodě. I po xy letech s tímto programem (a myslím, že ho znám hodně dobře) stále objevuji nové možnosti tohoto programu. Jistě, má i nedostatky, ale vždy se daly nějak vyřešit nebo obejít.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).