Re: průměr pro ÚP od ledna???
O žádné změně zákoníku práce v tomhle směru nic nevím.Třeba se ale pletu.Dnes už člověk neví co ještě platí a co už ne.
A nepletet si to s tímto?
Výše podpory v nezaměstnanosti u uchazeče o zaměstnání, který naposledy před zařazením do evidence uchazečů o zaměstnání vykonával samostatnou výdělečnou činnost, se stanoví procentní sazbou z posledního vyměřovacího základu v rozhodném období přepočteného na 1 kalendářní měsíc.
Protože u zaměstnanců je to stejné jako bylo:
- z průměrného měsíčního čistého výdělku, který byl zjištěn a naposledy používán pro pracovněprávní účely v jeho posledním ukončeném zaměstnání v rozhodném období podle pracovněprávních předpisů.
Také jsem nezaznamenala změnu ve výpočtu průměru u z-ců pro nárok na podporu od 2009, ale jsou nově upravené tiskopisy Potvrzení zaměstnavatele pro účely posouzení nároku na podporu v nezaměstnanosti
(§ 313 odst. 2 zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce )
nene, nepletu. vyšel článek, jen ted nevim ve kterych novinach, kde byly novinky: zkrácení podpory o 1 měsíc pro všechny věkové skupiny, pak tam byla změna výpočtu podpory za poslední měsíc a také výše podpory v prvních 3 měsících tuším 75 % a pak 50 % nebo tak nějak, no prostě uplně jinak než doposud. Ale pokud o tom nikdo nevíte, tak to asi neprošlo...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
30. 12. 2008 10:17
mooc prosím o radu,
zaměstnanci končí 2.1. a půjdou na pracák, jak je to ted nově s výpočtem výdělku?? vím že byly nějaké změny, ale ještě jsem nestihla školení. mám spočítat průměr tak jako doposud, jen s tím rozdílem, že to bude pouze z výdělku za prosinec??
mooc děkuji