Re: další mateřská a řádná dovolená
O rodičovskou dovolenou požádat může, klidně i na mladší dítě - o rodičovský příspěvek nikoli.
Proč by nemohla 8 týdnů předem? Kde v zákoně je takové omezení? Sice jsem nabyla pocit, že od nového roku bude PPM výhodnější a taky by pro zaměstnankyni bylo výhodnější nastoupit až od ledna, aby jí ještě za prosinec náležel rodičovský příspěvek v nepokrácené výši (pokud jí stále náleží na starší dítě), nicméně nevidím důvod proč by nemohla nastoupit 8 týdnů předem, když sama chce.
zkoušela jsem to přepočítat, pokud nastoupí v roce 2008 bude mít denní dávku 399,- po přepočtu do 2009 se zvýší na 411,- , a kdyby nastoupila na MD v roce 2009 tak by deení dávka byla 417,-
takže rozdíl není nijak závratný, vycházela jsem z DVZ 595,-
No, to je hezké, že to píšete, ale mne zajímá PROČ se tak domníváte? Podle mých informací momentálně nic nebrání tomu, aby nastoupila osm týdnů předem, pokud má o to zájem. Pokud máte jiný názor, zajímal by mě konkrétní paragraf konkrétního zákona, o který se opíráte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
30. 12. 2008 13:37
zaměstnankyně je na RD a další termín porodu je 21.2.09, požádala o nástup na další MD 8 týdnů před tj.27.12.2008, budeme jako orgamizace vyplácet mateřskou, protože nárok vznikl v r.2008 a bude mít nárok na řádnou dovolenou za rok 2009 nezkrácenou? děkuji