Re: Odchod zaměstnance do PID
Tím, že někdo obdrží PID, tak to neznamená, že musí ukončit PP.
Samozřejmě, když on požádá o ukončení PP, tak to je možné, pokud lékař shledá, že nadále může vykonávat práci, tak mu dáte výpověď? Ono velmi záleží na postižení toho zam-ce, někdy jeho postižení nemusí bránit ve výkonu práce, kterou doposud vykonával, a přesto má nárok na PID.
ne ne, nemyslela jsem to tak,že bychom tohoto za-nce propustili, on zřejmě nebude schopen vykonávat tuto práci, protože jeho postižení je závažné a nebude moci být přeložen ani na jinou méně náročnou práci. jen jsem se chtěla zeptat, když skončí PP jestli bude muset tuto výstupní prohlídku mít. nebo když dává za-nec výpověď sám,musí mu firma umožnit výstupní prohlídku? případně "zaplatit" děkuji
Výstupní prohlídka je důležitá pro vás, ne pro něj, tam totiž lékař potvrdí, že z práce u vás odchází bez poškození, které by mu vzniklo u vás. Tudíž kdyby si později "vzpomněl", že má třeba nemoc z povolání, nebo nějaké poškození apod.My, pro případ pozdějších sporů, posíláme na výstupní prohlídku všechny zaměstnance.
takže myslíte,že je to věc každého za-tele? já nevím, jestli ho mám na tuto prohlídku poslat pokud od nás odejde. utrpěl docela těžký pracovní úraz a v důsledku tohoto úrazu právě zřejmě odejde do PID protože nemůže vykonávat tuto práci. Má spoustu lékařských zpráv, papírů,tak fakt nevím.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
30. 12. 2008 20:24
Pokud odchází zaměstnanec z PP do PID, musí mít výstupní lékařskou kontrolu? a jakým způsobem s ním ukončíme pracovní poměr. Díky :-)