Re: Dohoda o ukončení..
A co chcete řešit, když jste podepsala dohodu?
Zbavit se zaměstnance není vůbec jednoduché. Tímto jste zaměstnavateli usnadnila pozici a nejspíš i uspořila spoustu peněz (odstupné apod.) - snadno jste podlehla psychologickému působení - prostě to zkusil - a vyšlo to ...
a proc jste si nevzaly cas na rozmyslenou?
kdyz nechcete odchazet tak proc podepisujete dohodu? V ni urcite sama podavate vypoved, ne?
Právě na to spoléhali, že Vás tak znechutí, že přistoupíte na všechno... Když už jste to podepsala, moc možností Vám nezbývá, snad jen ten soud o neplatnost výpovědi (nátlak) - to ale může trvat dost dlouho. Můžete zam-teli pohrozit a požadovat alespoň odstupné, ale jestli s Vámi takto zametl, tak to s ním asi nehne.
Deniso, buďte úplně v klidu a nenechte se úplně rozhodit. To co zaměstnavatel provedl se občas děje a v tomto souboji většinou uspějí jenom otrlí jedinci. V naprosté většině případů má žolíka v ruce zaměstnavatel a dopadlo by tak, že byste do práce chodila se strachem, v obavách a v krajním případě se třeba zhroutila. Nevím, co jste dělala za práci, ale jenom to svědčí o morální úrovni Vašich šéfů. Většinou bývá snaha nabídnout alespoň trochu přijatelné řešení.
držím palce. :-)
Já reagovala na přsípěvek pseudonyma (ne Vaši situaci, na tu jsem reagovala výše), který tu zase používá naprosto nesmyslnou formulaci (dávat výpověď v dohodě) - tyhle nesmysly se totiž rychle šíří a mohou mít i nepříjemné právní důsledky. Rozhodně se tu nikdo nevysmívá Vaší situaci, bohužel ale skutečně nemáte moc možností. Jak jsem psala výše - jedině soud či "vydírání" zaměstnavatele, ale jestli má žaludek na takové jednání, jaké předvedl, tak s ním asi nic nehne. A soud bude nadlouho a s nejistým výsledkem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
31. 12. 2008 10:31
Pracovala jsem u firmy pár let. Včera došlo vedení za mnou a dvěma kolegyněmi s tím, že máme na výběr - podepsat dohodu o ukončení pracovního poměru jinak je budeme mít za zády a budou na nás hledat mouchy. Do konce února jsme prý pryč. Všichni jsme podepsali. Ta práce mě bavila. Co s tím?