Majitel RD a služby platí někdo jiný ???

• (neregistrovaný)

1. 1. 2009 13:12

Bydlím s manželem a svými rodiči v jednom rod.domě. V přízemí bydlíme s mužem a nahoře bydlí rodiče. Dům je veden jako jeden byt, byl napsán na rodiče a dohodli jsme, se že jim na vše budeme přispývat finančně na vše polovinou. Věříme si, máme dobrý vztah a vše již několik let dobře klape.
    V létě na mne rodiče přepsali dům , jelikož jsou podnikatelé a mají nějaké dluhy a bojí se abychom náhodou o dům nepřišli.

Já od letoška platím daň z nemovitosi a pojistku na barák. Chci se zeptat jestli je nutné přepsat na mne i veškeré služby (elek., telef. plyn, voda) ? Nebo to může být stále vedené na rodiče a my jim stále budeme finančně přispývat ?

Přiznám se na rovinu, že mám strach, když budou služby napsané na mne, třeba když mi nebudou rodiče schopni přispývat, tak to sami finančně neutáhnem a budeme v dluzích obě rodiny.
    Pro mne je jednoduší nechat veškeré služby napsané na rodiče, a kdyby nebyli schopni platit, tak jim občasně finančně vypomoct.

Otázka zní:
    Vlastním tedy RD, platím daň a pojištění, a můžou být tedy služby vedeny stále na rodiče, kteří bydlí v RD se mnou ? Nemusím mít doufám s nimi nějakou smlouvu o nájmu ?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).