Re: náhrada mzdy u montážníků
jestli ještě mohu, vzpoměla jsem si pokud máme v interních směrnicích dáno,že pracovní doba je 8 hodinová (40 hod. týdenní úvazek), tak by se stejně tento harmonogram měl vypracovat? náhrada mzdy se bude poskytovat i za přesčasy?
pokud máte stanovenou 8 hod. prac. dobu, tak budete platit v době nemoci náhradu za 8 hod./5 dnů v týdnu (po - pá), když máte 40 hod. týdenní úvazek, tak předpokládám, že pracujete
pondělí - pátek (je to to samé jako za dovolenou - tam také platíte v ten den čerpání 8 hod. - nebo platíte jinak?)
pokud tedy odjíždí montážníci na montáž a mají svým způsobem nerovnoměrnou prac. dobu, protože mají nasekáno za měsíc třeba 80 přesčasových hodin, které jim vyplácíme formou mimořádných odměn,tak se tyto přesčas.hodiny projeví v průměru na dovolenou a nebudou ošizení na té náhradě, protože se tato náhrada počítá s průměru na dovolenou že? samozřejmě,že naši montážníci pracují také v sobotu a v neděli, ale to jsou jen ti co opravdu posílá za-tel na prac. cestu.mají dodržovány přestávky a pak i těch 35 hodin po 7 dnech.ostatní mají prac.dobu po-pá.
já to zprvu pochopila tak,že se ten harmonogram plánovaných směn PRÁVĚ týká pouze dvousměnného a třísměnného provozu (zdr.sestry, Bosch..) a ne pracovníků, kteří dělají přesčasy, to by se ty směny musely potom rozepisovat všem, protože přesčasy dnes dělá přeci každý. a tak to podle vaší odpovědi chápu dobře.někdo mi tady odpovídal,že u těchto prac. musí být právě stanoven hrarmonogram,tak jsem se raději zeptala ještě jednou, protože to naplánované nemám a v pondělí jdu do práce,tak asi zmatkuju.děkuju za odpověď
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
1. 1. 2009 16:11
Dobrý den, mám dotaz, nevím si rady pokud budete znát odpověď poraďte.
Ve firmě zaměstnáváme 70 dělníků - svářeči, montéři. pracují většinou 8 hodin denně a v měsíci mají třeba 20 hodin přesčasů.potom jsou tam montážníci, kteří odjíždí třeba na 3 týdny na montáž a tam pracují 12 a samo,že i více hodin, které se jim potom rozepisují,tak, aby jim těch 12 hodin denně vyšlo a aby měli při práci v sobotách a nedělích odpočinek 35 hodin. nevím, zda budu muset v příštím roce 2009 pokud tito lidé budou práce neschopní (pro výpočet náhrady mzdy), tzn. u těch co překročí 8 hodin.směnu i u těch co mají 12 hodin + další přesčasy provést rozvrh směn a kdy (od počátku nového roku?) děkuji za jakoukoliv pomoc, bojím se co bude za 5 dní.