Re: Vyřazení OA u FO vedoucí PU
Po odkoupení po ukončení leasingu musíte auto zařadit do OM, jinak by nájemné nebylo daňově uznáno.
Pokud se rozhodnete, že auto vyřadíte následující den po zařazení, pak vám v tom nic nebrání. Prodej bude podéhat zdanění a to v době 5 let od data vyřazení.
Re: Vyřazení OA u FO vedoucí PU
Nebylo účtováno, cenu jsem řekla odhadem, jen jsem dopředu přemýšlela, jak to OA vyřadit. Nikdy jsem nic takového nedělala... Takže buď ho vyřadíme interním dokladem do osobní spotřeby v té evidované ceně a prodej bez zdanění je možný až po 5-ti letech.
Děkuji za reakce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Odhlášené zaměstnance už znovu najdete. ČSSZ opravila chybu
Daňové přiznání v ohrožení? Podání vám může zkomplikovat přetížený systém
Zaměstnavatel vás pozdě přihlásil k pojištění. Jaké nastanou komplikace?
Systém hlášení úspěšně pokračuje, tvrdí stát. Zaměstnavatelé se mezitím „hroutí“
Dobírka jako smažák české e-commerce. Bude mít fanoušky, ale hospodu vám nezachrání
Navazující zaměstnání pro účely JMHZ
2. 1. 2009 10:38
Po ukončení leasingu jsme OA v ceně 1000Kč zařadili jako drobný majetek. Chápu dobře, že při vyřazení OA ho vyřadím v tého ceně do osobní spotřeby podnikatele, a on ho při případném prodeji během následujících 5 let dodaní (prodejní cenu)?
Ještě mi není zcela jasné - to OA musí být nějakou dobu vedené v evidenci - nebo je to jedno, případně je jiný postup u OA, které je v evidenci např. již 5 let?