Re: průměrný čistý příjem + ÚP
>Dobrý den,
>
>chtěla bych se jenom ujistit, zda vypočítávám průměrný
>výdělek správně.
>Náš zaměstnanec skončil pracovní poměr k 31.12.2008.
>Výpočet :
>
>průměrná hodinová mzda (sazba pro náhrady mzdy ve
>IV.Q. vypočtená ze III.Q.) x týdenní pracovní doba (40 h)
>x 4,348 (koeficient)
>
>Děkuji moc za odpověď
to máte ale spočítaný hrubý příjem, pro případnou podporu je důležitý čistý příjem (viz § 356 odst. 2 + 3 Zák.práce)
>
prosím, když končí PP 2.1., tak počítám ze 4.Q.2008. jak v tomto případě zjistím čistý?? podle zákonů platných v lednu? kolik tedy je v lednu ZP, SP a daň?? Myslím, že ZP je 4,5, SP je 7? a daň? ještě jsem neabsolvovala školení, takže lednový výplaty zatim neřešim, ale potřebuju taky pro účely úřadu práce.... MOOOC PROSIM
daně a ZP zůstává, mění se jen SP a to na 25 % zaměstnavatel a 6,5 procent zam-ec (snížení o 1% pro zam-tele a 0,1% pro zam-ce souvisí se změnami v nemocenských dávkách a těch 1,4% pro zam-ce bylo vymyšleno místo změny v daních, které měly nastat, ale nenastanou).
To snížení na 6,5 procent pro zam-ce stále na CSSZa MPSV není, protože prezident to podepsal někdy minulý týden a až 1.1.2009 to vyšlo ve Sbírce, tudíž až teď je to platné a účinné.
a ještě jeden dotaz mám
když má pracovník kromě HPP také DPC, tak jak spočítat průměr pro ÚP?
prům. z HPP vychází 113 Kč, prům. z DPC je 70 Kc, tak mám sečíst a napsat 183 Kč?? přijde mi to totiž moc...
nebo mám sečíst hodiny a příjmy dohromady HPP i DPC a z toho průměr? to by mi vyšlo 118 Kč...
moc dik
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
2. 1. 2009 10:55
Dobrý den,
chtěla bych se jenom ujistit, zda vypočítávám průměrný výdělek správně.
Náš zaměstnanec skončil pracovní poměr k 31.12.2008.
Výpočet :
průměrná hodinová mzda (sazba pro náhrady mzdy ve IV.Q. vypočtená ze III.Q.) x týdenní pracovní doba (40 h) x 4,348 (koeficient)
Děkuji moc za odpověď